Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Quint Gerdes haalt doeltreffend uit.
• Quint Gerdes haalt doeltreffend uit. (Foto: K. de Pater Fotografie)

Twee keer winst voor De Linge/PCG

  •   keer gelezen   Sport

LEERDAM • De heren en dames van de waterpoloërs van De Linge/PCG wonnen zaterdag beiden hun wedstrijd.

De heren wonnen met 9-15 van D'Elft, de dames versloegen Niemo met klinkende cijfers: 3-11.

In Delft won het herenteam van De Linge/PCG eenvoudig van hekkensluiter D'Elft. In de openingsfase werd het verschil gemaakt (1-5). De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 9-15 overwinning.

IJzersterk
De openingsfase van De Linge/PCG was weer eens ijzersterk. Er werd met veel concentratie verdedigd en in de aanval werd handig en geduldig toegeslagen.

Vanaf de tweede periode zakte het spel in en kon D'Elft zich terugvechten in de wedstrijd. Er ontstond toen een min of meer gelijkopgaande wedstrijd, waarin de Gorcums-Leerdamse combinatie eenvoudig bleef scoren. Vooral Quint Gerdes was met enkele snelle schoten goed op dreef.

Doelpuntenmakers: Quint Gerdes 5, Oscar Visser 4, Victor Visser en Timon den Breejen beiden 2, Thijs Uittenbogert en Sjoerd den Breejen beiden 1.

Dames
Ook de dames namen de punten overtuigend mee naar huis. Het team speelde tegen Niemo in Nieuwerkerk aan de IJssel en won met 3-11.

De Linge/PCG ging vlot van start. Na verschillende uitsluitingen op de midvoor kwamen de dames in de eerste periode al op een 1-3 voorsprong.

Goed verdedigend werk
De tegenstander wist het doel door goed verdedigend werk van de gasten moeilijk te vinden. De Leerdams/Gorcumse dames gingen gestaag door met scoren en eindigden de wedstrijd met een royale 3-11 overwinning.

Doelpunten: Merel van der Veen 4, Kimberly de Pater 3, Iris Schepers 2, Antoinique de Joode en Lupi Lopez Caridad beiden 1.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }