Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Meltem van 't Pad beleefde in Den Bosch een lastige middag.
• Meltem van 't Pad beleefde in Den Bosch een lastige middag. (Foto: Aangeleverd)

Verliezend BCL zakt plekje op ranglijst

  •   95 keer gelezen   Sport

LEERDAM • Het eerste team van Badminton Club Leerdam reisde afgelopen zondag af naar Den Bosch voor het duel tegen BCH 2. In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen verloren de Leerdammers met 2-6. Zondag gingen ze met dezelfde cijfers onderuit.

De herendubbel met Jan Peter Sprong en Jelmer Agema zorgde voor een spannende driesetter. Door net te veel fouten te maken, ging het eerste punt naar de tegenstanders.

Ook de damesdubbel Nathalie en Meltem van 't Pad liep niet lekker. De tegenstandsters wisten goed de druk erop te houden en wonnen in een tweesetter.

Maatje te groot
Eerste heer Jelmer Agema nam het op tegen een jonge tegenstander. Al snel bleek dat Jelmer Agema een maatje te groot was en de Leerdammer wist dan ook het eerste punt voor de gasten in de wacht te slepen.

Eerste dame Meltem van 't Pad speelde veel lange rally's in haar singel. Beide dames waren gewaagd aan elkaar. Met 19 en 20 punten moest Meltem van 't Pad uiteindelijk het derde punt bij de thuisclub laten.

Spannend
Tweede heer Jeffrey van Luijn speelde een spannende eerste set. De Leerdammer wist die set met 26-28 te winnen. De tweede set ging met negentien punten nipt naar de tegenstander, zodat er een derde set nodig was. In die derde set maakten Jeffrey van Luijn net teveel fouten, waardoor de stand op 4-1 voor BCH kwam.

Tweede dame Nathalie van 't Pad nam het op tegen een dame die twee jaar geleden nog in de eerste divisie speelde. De dame had moeite met lopen, maar sloeg desondanks alle ballen nog scherp weg. Ook het vijfde punt ging zodoende naar Den Bosch.

Wennen
De eerste mix van Badminton Club Leerdam met Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad moest in het begin van hun duel nog wennen aan het spel van de tegenstanders. In de tweede set wisten de Leerdammers beter het spel te maken. Zodoende moest er een derde set aan te pas komen.

De Leerdammers verloren deze derde set en dat bracht de tussenstand op 6-1 in het voordeel van de thuisclub.

Minder moeite
Tweede mix Jan Peter Sprong en Nathalie van 't Pad hadden in hun partij minder moeite met de tegenstander. In een tweesetter wisten ze het tweede punt voor de gasten veilig te stellen.

Door deze uitnederlaag zakt Badminton Club Leerdam naar de zevende plaats van de poule, met een wedstrijd minder gespeeld dan de nummer zes. Volgende week krijgen de Leerdammers de kans om wat aan die stand te doen. Dan speelt het team thuis tegen hekkensluiter Oosterhout 1.

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }