Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De heren van WHV sleepten een 2-3 overwinning uit het vuur.
• De heren van WHV sleepten een 2-3 overwinning uit het vuur.

WHV knokt zich naar overwinning

  •   32 keer gelezen   Sport

VLAARDINGEN • De heren van WHV speelden zaterdag tegen Move4U in Vlaardingen. De ploeg toonde veerkracht door een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning.

Een mooie overwinning op basis van inzet, plezier en wilskracht. Hiermee klimt WHV naar de tweede plek op één punt achterstand van koploper Sliedrecht Sport.

Moeilijk begin
WHV kende een moeilijk begin. De Asperense volleyballers hadden moeite met de service van de tegenstander. Hierdoor kwam de ploeg nauwelijks aan aanvallen toe. Spelverdeler Niels Reder moest de ballen overal vandaan halen en had nauwelijks mogelijkheden om te variëren.

De blokkering en achterveldverdediging van Move4U had dan ook weinig problemen met het aanvalsspel van WHV. De thuisploeg was ook zorgvuldiger in de opbouw en beschikte over aanvallers die het karwei prima af wisten te maken.

Op stoom
Pas in de loop van de tweede set kwam WHV op stoom. De passing werd zorgvuldiger, waardoor Niels Reder zijn aanvallers beter kon bedienen. De gasten kregen ook steeds meer zicht op de zwakke plekken in de verdediging van Move4U.

De tweede set kon niet meer worden binnengehaald, maar de toon was gezet. Vanaf de derde set was WHV de bovenliggende partij. Dankzij de betere passing begon de ploeg beter te presteren. De service ging beter draaien, waardoor ook de blokkering en verdediging steeds meer ballen oppakten.

Vijfde set 
Zo wist WHV de stand gelijk te trekken, zodat een vijfde set de beslissing moest brengen.

De gasten kwamen stroef uit de startblokken, maar ook nu krabbelde de ploeg op. Aanvoerder Stefan Arp en René Roth brachten via prima blokkeringen WHV op de juiste koers. Joost de Jong benutte op 13-14 het eerste matchpoint door via de handen uit te slaan.

Zaterdag ontvangt WHV de nummer drie City Bril Krimpen uit Krimpen aan den IJssel.

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }