Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Jelmer Agema en Jan Peter Sprong pakten een punt voor de Leerdammers.
• Jelmer Agema en Jan Peter Sprong pakten een punt voor de Leerdammers. (Foto: Aangeleverd)

Badminton Club Leerdam onderuit

  •   101 keer gelezen   Sport

TEGELEN • Het eerste team van Badminton Club Leerdam reisde afgelopen zaterdag af naar Tegelen voor het duel tegen Olympia '56. In de thuiswedstrijd eerder in het seizoen werden de punten verdeeld, zaterdag verloren de Leerdammers met 5-3.

De herendubbel met Jan Peter Sprong en Jelmer Agema kwam eigenlijk geen moment in de problemen. Al snel bleken de Leerdammers net iets te sterk te voor hun tegenstanders en haalden het eerste punt voor de gasten binnen.

Kleine achterstand
In de damesdubbel met Meltem en Nathalie van 't Pad keken de zusjes voortdurend tegen een kleine achterstand aan. De dames uit Tegelen wisten goed te zwakke punten van de Leerdamse dames te vinden en slaagden erin in twee spannende sets de stand weer gelijk te trekken: 1-1.

Eerste heer Jelmer Agema maakte in zijn singel goed gebruik van zijn lengte en wist vrij gemakkelijk het tweede punt voor Leerdam in de wacht te slepen.

Schijnbeweging
Eerste dame Meltem van 't Pad nam het op tegen een zeer jong meisje. In de eerste set sloeg de tegenstandster veel dezelfde ballen - met schijnbeweging - zodat Meltem zag waar ze naartoe moest.

In de tweede en derde set deed de Limburgse dit niet meer en moest Meltem het tweede punt aan Olympia laten: 2-2.

Tweede heer Jeffrey van Luijn was niet fit. Hij probeerde alles wat mogelijk was, maar verloor in een tweesetter, waardoor Olympia op voorsprong kwam: 3-2.

Hoog tempo
Tweede dame Nathalie van 't Pad moest er in het begin van haar singel nog inkomen. In de tweede set bood de Leerdamse meer tegenstand.

Uiteindelijk werd het hoge tempo van haar tegenstander de Leerdamse fataal en verloor Badminton Club Leerdam ook dit duel: 4-2.

De eerste mix met Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad vocht een spannend duel uit met de mix van Olympia. Er waren dan ook drie sets nodig om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

Geluk
Aan het einde van de derde set hadden de Limburgers net iets meer geluk door ballen via het netrandje binnen te slaan. Zodoende kwam de thuisclub op een 5-2 voorsprong.

De tweede mix met Jan Peter Sprong en Nathalie van 't Pad begint steeds beter aan elkaar te wennen. Het duo wist zaterdag dan ook hun eerste mix van dit seizoen te winnen, waardoor de eindstand werd bepaald op 5-3 in het voordeel van de thuisclub.

Door deze uitnederlaag blijft Badmonton Club Leerdam op de zesde plaats van de poule staan. Volgende week speelt het team uit tegen BCH 2 uit den Bosch.

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }