Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Tjerk Noorduyn (2) plaatst de bal behendig in het doel van MNC Dordrecht.
• Tjerk Noorduyn (2) plaatst de bal behendig in het doel van MNC Dordrecht. (Foto: Aangeleverd)

Volop spanning bij dames De Linge/PCG

  •   52 keer gelezen   Sport

GORINCHEM • Al het hele seizoen zorgen de dames van De Linge/PCG voor spannende wedstrijden. Ook zaterdag was het weer raak: pas in de slotfase werd tegen Productions de beslissende treffer gescoord: 10-9.

De heren verloren in het bekertoernooi van MNC Dordrecht

Vooraf werd er bij de dames een spannende wedstrijd verwacht. De thuisploeg stond op een mooie vijfde plek en kreeg de nummer zes ZPB H&L Productions op bezoek.

Mooie wedstrijd
De Leerdams/Gorinchemse dames maakten er vanaf het begin een mooie wedstrijd van. Beide ploegen kwamen snel en makkelijk tot scoren. Dat leidde ertoe dat beide teams voortdurend gelijk op gingen.

Vooral in de derde periode wisten de dames van De Linge/PCG het doel goed te vinden. Er vielen in deze periode maar liefst vier doelpunten voor de thuisploeg. Op haar beurt slaagde de tegenstander er in deze fase niet in de keeper van De Linge/PCG te passeren.

Razend spannend
In de vierde periode bleef het lang razend spannend. Steeds was het de vraag of de thuisclub de voorsprong vast zou kunnen houden. De gasten uit Barendrecht vochten zich terug en slaagden er zelfs nog in om gelijk te komen.

Pas in de laatste minuut zette De Linge/PCG de beslissende 10-9 op het scorebord. De spanning op de tribunes was in die laatste minuut om te snijden, maar de thuisclub bleef overeind. Door goed verdedigd werk werd er niet meer gescoord en besliste De Linge/PCG het duel nipt in haar voordeel.

Vierde plaats
Met deze overwinning steeg de ploeg ook nog eens naar de vierde plaats op de ranglijst.

Tussenstanden periodes: 4-4, 5-7, 9-7, 10-9. Doelpunten De Linge/PCG: Kimberly de Pater vier, Floor Groeneveld twee, Merel van der Veen twee en Iris Schepers en Lisanne Plenter beiden een treffer.

Heren
In de derde ronde van het bekertoernooi troffen de waterpoloërs van De Linge/PCG het één klasse hoger spelende MNC Dordrecht. Wanneer De Linge/PCG een sterke dag zou hebben, was een stunt mogelijk geweest.

Dit was echter niet het geval. De gasten konden tegen de sterke tegenstander geen vuist maken en De Linge/PCG verloor in Dordrecht met 12-5. De thuisploeg was vanaf het begin de bovenliggende partij en ging zuinig om met de verkregen kansen.

Moeite met scoren
De Gorinchems – Leerdamse combinatie had daarentegen veel moeite met scoren. Het lukte bijvoorbeeld maar om één van de vijf overtalsituaties te verzilveren.

Doelpuntenmakers De Linge/PCG: Tjerk Noorduyn drie en Thijs Uittenbogert twee treffers.

Door dit verlies is De Linge/PCG uitgeschakeld in het bekertoernooi en kan het vizier volledig op de competitie worden gericht. Komende zaterdag staat de topper tegen ZPC De Zeeuwse Kust op het programma.

De wedstrijd in het Gorinchemse Caribabad begint om 20:45 uur.

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }