• De dames van WHV wonnen in Zaltbommel.
• De dames van WHV wonnen in Zaltbommel.

Dames WHV herpakken zich na moeizaam begin

Sportt 159 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De dames van WHV speelden zaterdag uit tegen Phoenix uit Zaltbommel. WHV dat goed meedraait bovenaan de ranglijst deed er alles aan om de winst binnen te halen. Na een lastige eerste set herpakten de dames zich en wonnen met 1-3.

De wedstrijd begon moeizaam. WHV had moeite met de servicepass van de tegenstander en in het achterveld waren er regelmatig communicatiefouten, waar de tegenstander van profiteerde. Ook de service van WHV vloog keer op keer in het net.

Wissels
Ondanks verschillende wissels om de service te verbeteren, lukte het de dames van WHV niet om de set nog binnen te halen: 25-23 in het voordeel van Phoenix.

In de tweede set gingen de gasten beter van start. De concentratie lag hoger en WHV ging voor elke bal. Het lukte de Asperense dames nu wél om met de service van Phoenix om te gaan en de set ging met 13-25 gemakkelijk naar WHV.

Simpel
De derde en vierde set verliepen tamelijk simpel voor WHV. Door een serviceserie van Irene Bijl kregen de dames al snel een grote voorsprong te pakken.

Hierdoor kon coach Ralph Sap de 'jongere' meetrainers laten meedraaien. Britt van Lier en Debora van Zandwijk pakten in de derde set hun puntjes mee en Annelie van Arkel en Anouk van Dortmont kwamen tijdens de laatste set het veld in.

WHV won de derde set met 13-25 en de vierde met 15-25.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden