Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Patrick Niessen (hier op archieffoto) pakte punten tegen De Hazelaar.
• Patrick Niessen (hier op archieffoto) pakte punten tegen De Hazelaar. (Foto: Peter Verbeek)

Wennekes pakt bonuspunten

  •   75 keer gelezen   Sport

RUMPT •  De topteams van Carambole uit Rumpt reisden dit weekend af naar Rosmalen en Deventer. In Rosmalen won Wennekes twee keer van De Hazelaar.

Tegen de meervoudig kampioen in de eredivisie voor topteams zorgde Lyon Megens voor een daverende verrassing door Raymund Swertz in de eerste wedstrijd te verslaan.

Carambole D.I.S.C. verloor twee keer tegen Dibo the City uit Deventer.

Wennekes
Ian van Krieken en Jordy Kanters kwamen langzaam op gang. Dat zorgde ervoor dat na vijf beurten nog nauwelijks punten op het bord stonden. Met series van 70, 80 en 40 haalde Van Krieken toch twee punten binnen.

Patrick Niessen maakte in de tweede beurt een foutje dat direct door Gert-Jan Veldhuizen werd afgestraft met een serie van 124.

In de beslissende partij kwam van Lyon Megens verrassend uit de hoek tegen Raymund Swertz. Na een achterstand van 50 punten, draaide hij de partij om.

Met series van 25 en 45 was het erop en erover. Met een oerkreet - na een aantal spannende laatste caramboles - sleepte Megens de punten voor Wennekes in de wacht.

Tweede ronde
In de tweede omloop leek Van Krieken op de andere tafel zijn partij in één beurt uit te gaan maken. Helaas strandde hij zes punten voor de finish. In de tweede beurt maakte hij de partij toch nog netjes af.

Patrick Niessen had wederom een lastige partij, maar vocht zich met een aantal kleine series en tactisch spel toch naar de overwinning.

Megens speelde in zijn tweede partij opnieuw goed, maar haalde niet de vorm van de eerste partij. Swertz maakte een goede serie van 78 en trok daarmee de partij naar zich toe.

Dit resulteerde in een dubbele winst – twee keer 2-4 - voor Wennekes, een uitstekende uitslag tegen het sterke team uit Rosmalen.

D.I.S.C. B.V.
DISC kreeg twee keer klop van Dibo the City: 4-2 en 6-0. Gerrie van Eck kreeg maar één kans tegen Ferry de Jong. De Jong ging in een beurt uit en Van Eck maakte in de nabeurt 36 caramboles.

Frank Vermeulen had kansen tegen Wiel van Gemert. Van Gemert moest op gang komen met negen caramboles in acht minuten en verspilde veel tijd aan tafel. Vermeulen pakte desondanks de leiding, maar miste op 36 caramboles voor het einde een cruciale positie.

Van Gemert profiteerde direct door met een serie van 96 uit te gaan met mooi spel op de 71/2 kaderlijn. Marco Kivits wist tegen George Kenter na een matig begin en een achterstand van 60 om 24 in negen beurten de wedstrijd toch om te buigen in een winstpartij.

Kansloos
Ondanks de winst van Kivits geen punten voor het team, maar een 4-2 verlies voor D.I.S.C. In de tweede omloop was Vermeulen kansloos tegen Van Gemert. Met een serie van 114 zette die Vermeulen in vijf beurten aan de kant.

Van Eck kreeg in zijn tweede partij opnieuw weinig kansen en ook Kivits wist zijn partij niet te winnen. Zodoende ging D.I.S.C. met 0-6 onderuit.

Ranglijst
Topteam Wennekes is door de dubbele winst gestegen op de ranglijst en heeft stuivertje gewisseld met D.I.S.C. dat naar de laatste plaats is gezakt.

De volgende thuiswedstrijden van de topteam worden 21 december gespeeld.

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }