Logo hetkontakt.nl/leerdam
•  Alle finalisten (uitgezonderd Larz Verschoor) met hun welverdiende prijzen.
• Alle finalisten (uitgezonderd Larz Verschoor) met hun welverdiende prijzen. (Foto: Peter Verbeek )

Tennisclubs hebben baat bij Lingecup

  •   206 keer gelezen   Sport

RUMPT • Op het koude, maar zonnige tennispark van TV Rhelico is afgelopen zondag de eindfase van de strijd om de Lingecup gehouden. In diverse categorieën, uitsluitend enkelspel, werd volop strijd geleverd om de prachtige prijzen.

Om een impuls te geven aan het jeugdtennis hebben vier verenigingen, allemaal gelegen aan de Linge, vorig jaar het initiatief genomen om open jeugdtoernooien te houden, met als afsluiting Masterstoernooi de Lingecup.

Mede vanwege het veertigjarig bestaan was TV Rhelico deze keer gevraagd de organisatie van de slotdag voor zijn rekening te nemen. 

Leerbroek
TC Leerbroek, dat al geruime tijd geen open jeugdtoernooi meer hield, heeft zich dit jaar aangesloten. Zodoende werden daar, net als bij Rhelico, Leerdam, De Belt en Overwaard, toernooien gespeeld in zes categorieën: meisjes en jongens groen 1 en 2 (lichte ballen) en meisjes en jongens geel (standaardballen) in de leeftijdsklasse tot en met 14 jaar.

Alle deelnemers kregen per toernooi één punt, naarmate ze verder kwamen kon dat oplopen tot vijf. De acht per categorie met de meeste punten plaatsten zich voor de slotdag. Voorwaarde was wel dat ze aan tenminste drie toernooien hadden meegedaan.

Tennisclinic
Zondag werd begonnen met het spelen van de kwart- en de halve finales. Vanaf 12:00 uur verzorgde Xander Veelbehr, met enkele andere trainers van de gelijknamige tennisschool, op vier banen een tennisclinic waar bijna zestig kinderen aan hebben meegedaan. Uiteindelijk werden slechts drie van de zes potentiële finales gespeeld.

Groen 1 en 2 werden samengevoegd, bij de meisjes tot 17 jaar waren te weinig deelnemers en bij de jongens tot 17 was David Otte de enige die aan tenminste drie toernooien had meegedaan. Hij kreeg een cadeaubon.

Spannend onderonsje
De laatste finale, jongens 10 tot 14 jaar, ging tussen Eise van Kouwen en Larz Verschoor (beiden Rhelico). Het spannende onderonsje mondde na setstanden van 3-6 en 6-1 uit in een supertiebreak. Larz kwam na een 0-5 achterstand sterk terug tot 5-5, waarna het tot 10-10 gelijk op ging.

Met 12-10 moest hij de winst echter alsnog aan Eise laten. De winnaars kregen niet alleen een prachtige wisselbeker en een grote kampioenschaal, maar ook twee tickets voor een bezoek aan het ABN-AMRO toernooi in Rotterdam.

Profijt
"Alle clubs hebben aangegeven profijt te hebben van dit regionale initiatief. Daarom is er geen enkele reden om, na de evaluatie, niet voor een derde editie te gaan", vertelde Diana de Vaal namens TV Rhelico.

Overige uitslagen: Groen: Rhodé Klijn (DLTC. Dash '35) – Thirza van Kouwen (TV Rhelico): 4-0 en 4-0. ME 10-14: Merle Markus (TC Leerdam) - Maud Koopmans (TV Rhelico): 6-2 en 6-0.

Peter Verbeek

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }