Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Het succesvolle team van Taekwon-Do Leerdam
• Het succesvolle team van Taekwon-Do Leerdam (Foto: Aangeleverd)

Taekwon-Do Leerdam wint goud op WK

  •   243 keer gelezen   Sport

EDINBURGH/LEERDAM • Jismerai Pattiradjawane en Remon van Ingen van Taekwon-Do Vereniging Leerdam (TVL) hebben goud veroverd tijdens de wereldkampioenschappen van de World ITF Taekwondo Council. De mondiale strijd vond plaats in Schotland.

Jismerai deed dat bij het onderdeel sparren in de categorie tot 63 kilogram, Remon in de categorie tot 70 kilogram.

Naomi Ridderhof werd bij de dames op het onderdeel sparren tweede in de categorie tot 69 kg.

Tuls
Ook bij het onderdeel tuls was TVL succesvol. In de categorie dames 1e dan werden Naomi Ridderhof en Michelle den Besten beiden derde. Ook Jismerai Pattiradjawane en Remon van Ingen wonnen beiden een bronzen medaille in de categorieën heren tweede dan en heren eerste dan. De twee succesvolle leden van TVL kwamen beiden uit in grote poules.

Ook op het onderdeel hoogtesprong werden medailles veroverd. Michelle den Besten werd tweede in een poule van 10 deelnemers. Remon van Ingen zat in een grote poule van 34 deelnemers en sprong zichzelf eveneens naar een tweede plaats.

Hoogtesprong
Tot slot was er nog het onderdeel teamsparren, waarin Remon mee mocht doen met het team van Nederland. Hij behaalde een bronzen medaille. Maar volgens de trainers van TVL was dat er wel eentje met een gouden randje.

De vier TVL-leden werden begeleid door coaches Sabum Marcel Hugoosgift, Sabum Boy Tuasuun en Boosabum Fitzgerald Pattinasarany.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }