• De heren van WHV wonnen van het ervaren Volley Zuid.

Opnieuw uitzege voor heren WHV

Sport 130 keer gelezen

ASPEREN • De heren van WHV speelden donderdagavond hun tweede wedstrijd van dit seizoen. Om 19:30 uur nam WHV het op tegen Volley Zuid. De ervaren Rotterdamse ploeg werd met een prima servicedruk onder de duim gehouden wat resulteerde in een mooie 1-3 overwinning.

Ondanks het lastige tijdstip kwam WHV uitstekend uit de startblokken. Door een goede servicedruk werd het de thuisploeg erg lastig gemaakt om tot een goede aanval te komen. Volley Zuid strandde dan ook met regelmaat op de eerstelijns verdediging van WHV.

Meedogenloos
Met name de lange René Roth blokte de tegenstander meerdere malen meedogenloos af. En als de ballen al langs de blokkering kwamen, stond het achterveld paraat om deze op te pakken.

Vervolgens had spelverdeler Niels Reder ruime keuze. Zo werd de eerste set met 13-25 een gemakkelijke prooi voor WHV.

Meer grip
De tweede set kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Volley Zuid kreeg iets meer grip op het spel van WHV. Toch maakte de Asperense ploeg nog altijd minder fouten dan de Rotterdammers, zodat ook de tweede set naar WHV ging.

In de derde set zakte de servicedruk terug en sloop er onzekerheid in het aanvalsspel van WHV. Ballen werden opeens uit of in het net geslagen. Halverwege de set krabbelde de ploeg wel wat op, maar toch ging deze set naar Volley Zuid.

Opstelling
In de vierde set ging het redelijk gelijk op. Coach Mirjam Steenis draaide de opstelling drie plaatsen door om de thuisploeg in verwarring te brengen. Dat pakte aardig uit. Omdat WHV in het achterveld wat steekjes liet vallen, kon de ploeg niet echt afstand nemen.

Maar de Asperense ploeg hield het hoofd koel, zodat toch een 23-25 overwinning in de wacht werd gesleept. Zo blijft de ploeg ongeslagen.

Zaterdag speelt WHV de eerste thuiswedstrijd. Om 18:00 uur is RVC Libanon uit Rotterdam te gast.