Logo hetkontakt.nl/leerdam
• In Beesd beginnen lessen freerunnen.
• In Beesd beginnen lessen freerunnen. (Foto: stockfoto)

Freerunnen van start in Beesd

  •   214 keer gelezen   Sport

BEESD • In Beesd wordt gestart met een nieuwe vorm van sportief bewegen. Sportvereniging SVB begint vanaf 11 september met Freerunning voor iedereen vanaf acht jaar.

Freerunning is een snel groeiende sport, waarbij kinderen zo snel mogelijk over een hindernisbaan gaan met allerlei toestellen. 

Freerunning stamt af van een ontsnappingstechniek uit de Vietnamoorlog. Het was een methode van een Franse marineofficier om zijn rekruten zo te trainen dat ze op elke situatie voorbereid waren.

Mooie toevoeging
Naar aanleiding van een enquête kwam freerunning naar voren als nieuwe sport die mensen graag bij de vereniging zouden willen doen. "We vinden dit een mooie toevoeging om nog meer kinderen en volwassenen in beweging te krijgen", zegt het bestuur.

"Het is bovendien uitdagend en snel en kan overal buiten de sportzaal beoefend worden. Maar de basis wordt gelegd in de zaal om de verschillende technieken veilig onder de knie te krijgen."

Gratis
Freerunning wordt vanaf 11 september elke woensdag beoefend van 17:00-18:00 uur in de gymzaal van Het Klokhuis aan de Jeugdlaan in Beesd.

Omdat het een nieuwe sport is, mag iedereen vanaf acht jaar in september gratis aan de lessen meedoen.

Nadere informatie via bestuur@svb-beesd.nl.

Maarten van Hoogevest
Freelance-redacteur Regio-Voetbal en Het Kontakt Leerdam
Volg @MvanHoogevest op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }