• LRV besteedt steeds meer aandacht aan vrouwenvoetbal.
• LRV besteedt steeds meer aandacht aan vrouwenvoetbal. Foto: Aangeleverd

Damesvoetbal in de lift bij LRC

Sport 755 keer gelezen

LEERDAM • Steeds meer verenigingen omarmen het vrouwenvoetbal, waardoor het ledenaantal onder vrouwen blijft groeien. Dat geldt ook voor LRC.

LRC Leerdam profileert zich als familievereniging die ook meisjes en dames wat te bieden heeft. Het dames- en meidenvoetbal maakt bij LRC Leerdam een ware groei door.

LRC heeft vorig jaar dan ook besloten om een coördinator meidenvoetbal te benoemen. In seizoen 2018-2019 was er voor het eerst sinds jaren weer een damesteam op zaterdag actief. Naast het damesteam beschikt men bij LRC over teams voor meiden onder 19, 15, 13 en 11 jaar die in een meidencompetitie spelen.

Komend seizoen wil de club de damessectie verder uitbreiden met een MO17 team en een bredere selectie voor elk niveau. Bij de allerjongste jeugd voetballen de meiden nog in een team met de jongens. Van de damesselectie van VR1 voetballen de meeste speelsters al jaren bij LRC, ze hebben al mooie resultaten behaald. De groep is op zoek naar enthousiaste medespelers.

Ook de MO19, MO15 en MO13 boeken prima prestaties en kunnen nog nieuwe leden gebruiken. De MO11 is het jongste team dat begin dit jaar is gestart met meisjes uit jongensteams en vriendinnen die het spelletje erg leuk vinden. Ze hadden een stroeve start, maar het team heeft nu twee echte voetbaltrainers die de meiden beter en beter maken.

Voor speelsters is het mogelijk om een keer te komen kijken op een training of mee te doen met een proeftraining. Belangstellenden kunnen naam en geboortedatum mailen naar r.lutters@gmail.com. Hij neemt dan contact met ze op en laat weten op welk moment de trainingen zijn. Direct aanmelden is mogelijk op de website van LRC Leerdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden