• De dames van de Linge/PCG krijgen instructies.
• De dames van de Linge/PCG krijgen instructies. Foto: Aangeleverd

Waterpolodames winnen ruim

Sport 259 keer gelezen

LEERDAM • Dames 1 van De Linge/PCG speelde zaterdag in Leerdam tegen WSG NieMO uit Nieuwerkerk aan den IJssel. De moeizame wedstrijd werd toch ruim gewonnen: 9-2.

Het duurde lang voor er in de eerste periode werd gescoord. Met nog twee minuten op de klok zorgde Sybrina Lauritsen voor het eerste doelpunt, binnen een minuut gevolgd door een treffer van Lisanne Plenter: 2-0.

Overtal
In de tweede periode scoorde NieMo uit een overtalsituatie 2-1. Tien seconden voor het einde van de periode bracht Floor Groeneveld de stand fraai op 3-1.

Nadat coach Freek Brouwers de dames opdracht had gegeven hun eigen spel te spelen, startte de thuisclub de derde periode met een doelpunt van Merel van der Veen. Deze werd echter net zo snel beantwoord door de gasten: 4-2.

De Linge/PCG wist uit een overtalsituatie te scoren via Merel van der Veen: 5-2.

Belangrijke winst
In de vierde periode herpakte De Linge/PCG zich en speelde sterk. De thuisclub liep in die periode uit naar 9-2. Een moeizame, maar belangrijke winst.

Op 30 maart spelen de dames uit tegen Aquadraat. Bij winst volgt op 6 april in Leerdam de kampioenswedstrijd. Koploper De Linge/PCG heeft een punt voorsprong op nummer twee D'Elft.

Doelpuntenmaaksters de Linge/PCG: Merel van der Veen, Iris Schepers, Lisanne Plenter 2, Sybrina Lauritsen, Floor Groenenveld en Laura van den Brom 1.