Logo hetkontakt.nl/leerdam

Sandro Cara wereldkampioen in Bjugn

  •   keer gelezen   Sport
• Sandro Cara bekroonde een topseizoen met de wereldtitel.
• Sandro Cara bekroonde een topseizoen met de wereldtitel. (Foto: Aangeleverd)

HEUKELUM • Sandro Cara (47) is afgelopen weekend in het Noorse Bjugn wereldkampioen geworden bij de Masters 45+.


De schaatser uit Heukelum won alle vier de afstanden en sleepte daarmee vanzelf ook het Wereldkampioenschap in zijn leeftijdscategorie in de wacht.

Cara won vrijdag de 500 meter in 41.12. Op zaterdag werd hij eerste op de 3 kilometer in 4.13.08, terwijl hij later op die dag zegevierde op de 1500 meter in een tijd van 2.02.80.

Zondag bracht hij de afsluitende 5 kilometer op zijn naam in 7.26.90. Zijn plan om een nieuw wereldrecord op deze afstand te rijden, stierf in schoonheid door de slechte omstandigheden.  

Genoten
"De laatste drie ronden van deze afstand heb ik me niet meer buitengewoon ingespannen, maar lekker genoten van mijn kampioenschap."

Volgens de nieuwe wereldkampioen was het door de weersomstandigheden in Bjugn niet mogelijk om scherpe tijden te realiseren. "Op zaterdag stond er een zware storm met veel sneeuwval en op zondag was het in de hal veel te koud om tot toptijden te komen. Het was eigenlijk gewoon berekoud daar binnen, maar het was toch een prachtig kampioenschap."

Sandro Cara timmerde het hele seizoen al aan de weg. Hij werd Nederlands kampioen, eindigde als niet-sprinter derde op het WK sprint en werd dit weekend ook nog eens Wereldkampioen bij de 45+.

Jan Bolsje
"Er zijn er niet veel die me dat na kunnen zeggen", aldus een dik tevreden Cara die met zijn recente titel zijn misser van vorig jaar goed maakte. 

In het Italiaanse Baselga won hij tijdens het WK de eerste drie afstanden, maar op de afsluitende 5.000 meter wisselde hij verkeerd en reed een buitenbocht te veel. Door dit 'Jan Bolsje' werd hij gediskwalificeerd.

Afgelopen weekend trok hij die uitglijder recht.

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier