Vier medailles voor DSS bij voorwedstrijd

  •   105 keer gelezen   Sport
• Op bijgaande foto de turnsters van de categorie pupillen 1 D3.
• Op bijgaande foto de turnsters van de categorie pupillen 1 D3.

LEERDAM • Bij de tweede voorwedstrijd D2 en D3 in Benschop hebben turnsters van D.S.S. uit Leerdam vier medailles in de wacht gesleept.

Nora Lombo, pre-instap D2, nam net als in de eerste voorwedstrijd met een grote voorsprong het goud mee naar huis. Ook nu waren haar balk- en vloeroefening veruit de beste van alle deelneemsters.

Zilver
Bij de pre-instap D3 was met vier sterke toestellen het zilver voor Mirella Fraanje. Evi Barneveld belande door twee vallen bij de opsprong van de bal met een vijfde plaats net naast het podium.

Noa de Bruin en Jente Middelkoop werden na een foutloze wedstrijd keurig zesde en zevende.

Voor het trio Anouk Moolenaar, Lena Buijserd en Esti Kloot verliep de wedstrijd niet geheel vlekkeloos. Anouk vergat een onderdeel op vloer, dat kostte haar twee punten aftrek. Toch mocht ze voor haar vierde plaats een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Lena werd zesde. Er zat dit keer net geen podiumplaats in, maar zij turnde opnieuw een mooie wedstrijd op het enkele foutje op balk na.

Moeilijk
Esti had haar dag niet, want ze startte met een verkeerde aanloop op sprong wat haar een 0-sprong opleverde. Ook op de andere toestellen verliep het niet naar wens.

Na haar mooie tweede plaats tijdens de vorige wedstrijd zat er, hoe moeilijk dat voor jonge turnsters ook is, deze keer niet meer dan een 25e plaats in.

Verschil 
Bij de pupillen 1 D3 won Nazmiye Yüzel, net als in de vorige wedstrijd, de eerste prijs. Vooral op balk en vloer maakte ze het verschil.

Annemiek Versteeg kwam na een goede wedstrijd heel dichtbij het podium. Helaas kwam ze 0,025 punten tekort voor een medaille.

Elize vergat op vloer haar streksprongen halve draai. Door op de overige toestellen goede scores neer te zetten, werd ze netjes zeventiende.

Enkele turnsters zijn al geplaatst voor de regiofinales.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten