Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Aangeleverd

Dames WHV winnen spannend duel

  •   29 keer gelezen   Sport

ASPEREN • Dames 1 van WHV speelde zaterdag een thuiswedstrijd tegen Volley Zuid. Na een spannende strijd trok WHV met 4-0 aan het langste eind.

Beide teams begonnen sterk aan het duel. De eerste punten gingen naar WHV, maar al snel pakte Volley Zuid het initiatief terug. Door een mooie servicereeks van Rianne Kroon kwam WHV opnieuw op voorsprong.

Time-out
Bij 13-8 voor WHV probeerde de coach van Volley Zuid het tij te keren via een time-out. Dat had succes, want de gasten kwamen terug tot 15-15. Aanleiding voor WHV om ook een time-out aan te vragen.

Ook de thuisclub had hier baat bij, want via een mooie servicereeks van Lotte Kleijer liep WHV uit tot 19-15. Het slot van de eerste set leverde mooie lange rally's en fraaie punten op. De set eindigde in een 25-21 overwinning voor WHV.

Slim spel
Ook in de tweede set maakten de ploegen er een spannende strijd van. Nu nam Volley Zuid een kleine voorsprong: 2-5. Door hard te werken, liep de thuisclub punt voor punt in. Door slim spel van Mirjam Steenis en een mooie servicereeks van Lotte Kleijer kwam WHV langszij: 11-11.

Via ondermeer de sterke service van Monique Van Kempen werd het 21-18 voor WHV. De thuisclub won de set via een kill blok van Wietske van Dortmont: 25-20.

Gemakkelijker
In de derde set had WHV het gemakkelijker. De dames bouwden een voorsprong op door een servicereeks van Lotte Kleijer: 5-1. Pas tegen het eind van de set kwam Volley Zuid terug, maar de thuisclub pakte eenvoudig de setwinst: 25-17.

In de vierde set ging het lang gelijk op. Halverwege de set nam WHV het initiatief en liep uit naar 20-16. De thuisclub liet zich door de wissels en een time-out van Volley Zuid niet uit haar spel halen en pakte via 25-18 de 4-0 winst.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK