• Jasmijn van Wijk in actie voor De Linge/PCG.
• Jasmijn van Wijk in actie voor De Linge/PCG. (Foto: Aangeleverd)

Waterpolodames SG de Linge/PCG pakken winst

  •   105 keer gelezen   Sport

ROTTERDAM • Het dames 1 team van de Linge/PCG speelde zaterdag in Rotterdam tegen Z&PC. Het duel leverde een duidelijke 3-10 overwinning op.

De thuiswedstrijd tegen de Rotterdammers hadden de regiodames gewonnen. Winst in deze wedstrijd was opnieuw erg belangrijk om bij te blijven in de race om de titel.

Openingstreffer
Hoewel de openingstreffer voor de Rotterdamse dames was, sloten de gasten de eerste periode met een 2-3 voorsprong af. De hele wedstrijd liet de elektronica het in het smalle Van Maanenbad afweten, gelukkig had dat geen invloed op het Leerdams/Gorinchemse team.

De score werd in de tweede en derde periode flink opgevoerd. Dit kwam mede door een sterk optreden van Iris Schepers die na een lange periode van afwezigheid maar liefst drie doelpunten op haar naam wist te brengen.

Met een stand van 3-8 werd aan de laatste periode begonnen. De enige keer dat de tegenpartij eerder bij de bal was en een aanval kon opzetten. Maar ook dat zorgde er niet voor dat de thuisclub een doelpunt kon noteren. De Linge/PCG won met 3-10.

Doelpuntenmaaksters SG de Linge/PCG: Iris Schepers 3, Merel van der Veen en Antonique de Joode beiden 2, Floor Groenenveld, Jasmijn van Wijk en Sybrina Lauritsen allen 1.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten