Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Aangeleverd

Opnieuw winst voor waterpolodames

  •   127 keer gelezen   Sport

GORINCHEM • Het eerste damesteam van De Linge/PCG speelde zaterdag een thuiswedstrijd tegen AZC uit Alphen aan de Rijn. Het regioteam boekte een ruime 10-1 overwinning.

De thuisclub ging vlot van start: de wedstrijd was amper 25 seconden oud toen Jasmijn van Wijk de score opende. De 2-0 werd kort daarop gemaakt door Sybrina Lauritse, het derde doelpunt kwam op naam van Floor Groeneveld.

Met drie seconden te spelen wisten de dames uit Alphen aan de Rijn de 3-1 op het scorebord te zetten.

Overtalsituatie
In de tweede periode benutte Marissa Wouda een overtalsituatie door de 4-1 te scoren. AZC had geen antwoord op het snelle spel van het Leerdams/Gorinchemse team. Sybrina Lauritsen bracht via een snelle break de stand op 5-1.

De thuisclub ging door en Lieke van Aalsburg zorgde voor de 6-1. De Linge/PCG had de verdediging goed op orde en door goed keeperswerk van Tosca Kortleve kwam AZC niet tot scoren.

Uitbouwen
Daarna volgde de derde periode, meestal de minste periode van De Linge/PCG, maar de dames bleven hun voorsprong uitbouwen: Laura van den Brom en Floor Groeneveld maakten er 8-1 van.

Door sterk verdedigend werk van Antoinique de Joode kregen de gasten nauwelijks kansen. In de vierde periode stokte de productie. De ballen kwamen op de lat of gingen over en het team verzuimde de voorsprong uit te breiden.

Afsluiter
Toch maakte Laura van den Brom de 9-1, als afsluiter volgde de 10-1 van Merel van der Veen. Uit won De Linge/PCG met dezelfde cijfers.

Doelpunten De Linge/PCG: Floor Groeneveld, Laura van den Brom, Sybrina Lauritsen 2, Lieke van Aalsburg, Merel van der Veen, Marissa Wouda en Jasmijn van Wijk 1.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK