De dames van WHV wonnen met 3-1 van Forza.

Dames WHV dwingen winst af

Sport 196 keer gelezen

ASPEREN • WHV dames speelde zaterdag tegen Forza, de nummer vier van de ranglijst. Het team haalde door sterk en slim spel de punten binnen. Het werd 3-1 voor de thuisploeg.

Voor de wedstrijd laaide het vuur al op bij de dames: de punten moesten en zouden in Asperen blijven. Gebrand om te winnen, gingen ze het veld op. De eerste set ging gelijk op. Van beide kanten werden er slimme en harde ballen gespeeld en het was dan ook erg spannend.

Toch lukte het WHV om de set naar zich toe te trekken, mede door de slimme spelverdeling van Mirjam Steenis en de geplaatste ballen van de aanvallers: 25-22.

Nuttige time-out
De tweede set nam WHV een voorsprong, onder meer door mooie aanvallen van Bernadet Arendsen. Toch behielden de dames de voorsprong niet en kwam Forza sterk terug. Na een nuttige time-out van coach Ralph Sap, lukte het de dames om de leiding te herpakken.

WHV won alsnog de set met 25-19. Ook de derde set begon WHV sterk. Door een mooie servicebeurt van Lotte Kleijer en een sterke aanval van Wietske van Dortmont en Esther Hoppesteyn werd de tegenstander vanaf het begin weggeblazen.

Toch lukte het Forza om terug te komen, waardoor WHV het even benauwd kreeg. Het jonge team van WHV bleef echter aan de winnende hand en sleepte opnieuw de winst binnen. De set eindigde in 25-21.

Minder gunstig
De vierde set verliep minder gunstig voor WHV. Er werden veel onnodige fouten gemaakt, iets wat de dames van WHV al vaker de kop heeft gekost. Forza hoefde maar weinig te doen om de set in de wacht te slepen: 16-25.

De dames van WHV hebben de komende twee weken vrij. Op 9 maart spelen ze tegen Voleco in Ouderkerk aan den IJssel.