Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Aangeleverd

Ruime winst dames SG De Linge/PCG

  •   70 keer gelezen   Sport

ROZENBURG • Het waterpolo dames 1 team van SG de Linge/PCG speelde zaterdag in Rozenburg tegen SCOMZeehondDuck. De wedstrijd werd met 2-10 gewonnen.

De gasten hadden de eerste periode nodig om in het spel te komen. De lager geklasseerde tegenstander wist aan het begin van de eerste periode het eerste doelpunt te maken en de stand vervolgens op 1-0 te houden. Met één doelpunt en een uitsluiting bij beide teams was de eerste periode voorbij.

Man meer
Na het matige begin van SG de Linge/PCG, herpakte het team zich in de tweede periode. Binnen veertig seconden wist Antoinique de Joode uit een man-meer situatie de score weer gelijk te trekken: 1-1.

De dames breidden de score in deze periode verder uit naar 1-3 met een treffer van Floor Groeneveld en kort daarna een doelpunt van Jasmijn van Wijk.

Fysieke strijd
De derde periode verliep weer wat moeizamer, ook al omdat de thuisclub er een fysieke strijd van maakte. Desondanks wist Laura van den Brom te scoren: 1-4. Halverwege deze periode veroorzaakte de tegenstander een strafworp. Jasmijn van Wijk bracht de stand op 1-5.

De laatste periode begon met een uitsluiting bij de dames van SG de Linge/PCG. De tegenstander maakte hier gebruik van door er 2-5 van te maken. De gasten lieten het hier niet bij zitten en liepen deze periode weg van de tegenstander.

Merel van der Veen bracht de stand op 2-6, waarna het binnen de kortste keren 2-9 stond. Zestien seconden voor tijd bracht Sybrina Lauritsen uit een man-meer situatie de eindstand op 2-10.

Doelpunten: Jasmijn van Wijk, Antoinique de Joode, Floor Groeneveld en Laura van den Brom 2, Merel van der Veen en Sybrina Lauritsen 1 treffer.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK