Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Jim van der Zalm won beide partijen.
• Jim van der Zalm won beide partijen. (Foto: Peter Verbeek)

Wennekes.nl verslaat koploper

  •   41 keer gelezen   Sport

RUMPT • Het eredivisieteam Wennekes.nl heeft dit weekeinde een zeer bijzondere prestatie geleverd. Thuis in Rumpt werd de koploper Posthoorn/Snellen horeca tweemaal verslagen: 6-0 en 4-2.

Deze knappe prestatie kwam met veel wilskracht tot stand. Door deze zeges nestelde het team zich op een vierde plaats met een klein gaatje naar plek drie.

Mentaliteit
In het kader 47/2 won Jim van der Zalm beide wedstrijden. Hij speelde niet zijn beste partijen, maar wist op mentaliteit te zegevieren. Voor Ian van Krieken gold in het kader 71/2 hetzelfde. Met degelijke series wist hij zijn tegenstander twee keer voor te blijven.

In het bandstoten won Ad Koorevaar zijn eerste partij. De tweede wedstrijd verloor hij in drie beurten, maar dit had geen gevolgen voor de matchpunten. Op 2 maart volgt de uitwedstrijd tegen De Hazelaar/Etikon.

Steinhoff op kop
In de 1e divisie won Steinhoff Constructions glansrijk van Hektisch. Met 4-2 en 6-0 werd het team uit Huizen opzij gezet. Hierdoor klom Steinhoff naar de eerste plaats op de ranglijst. Met nog drie speelrondes te gaan, hebben de Rumptenaren een kans op het kampioenschap.

Er werd ook nu weer sterk gespeeld. In het libre begon Gerrie van Eck met een verliespartij in twee beurten, maar hij revancheerde zich sterk met winst in drie beurten en een slotserie van 196.

Met de week beter
In het kader 47/2 speelt Frank Vermeulen met de week beter. Hij maakte zijn caramboles in slechts drie beurten, onder meer met een serie van 132. Zijn tweede partij met winst in negen beurten mocht er ook zijn.

De beide bandstootpartijen werden gewonnen door Marco Kivits. In beide partijen bleef het spannend tot de laatste beurten, maar Kivits trok aan het langste eind. Zaterdag 23 maart speelt Steinhoff thuis in Rumpt tegen Snelpost 11.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK