• De meisjes van DSS waren uitstekend op dreef.
• De meisjes van DSS waren uitstekend op dreef.

Meisjes DSS leveren topprestaties

  •   347 keer gelezen   Sport

LEERDAM • Turnsters van Gymnastiekvereniging DSS uit Leerdam turnden zaterdag in Lexmond hun eerste wedstrijd in de categorieën D2 en D3. De Leerdammers sleepten een groot aantal prijzen in de wacht.

De twaalf turnsters lieten mooie strakke oefeningen zien. Bij de pré instap D2 won Nora Lombo met de hoogste scores op balk, vloer en sprong de eerste prijs.

Bij pré instap D3 turnde ook Mirella Fraanje zich met een stabiele wedstrijd naar de eerste plaats. Jente Middelkoop werd vierde, Evi Barneveld zesde, Lilly Visscher zevende en ook Noa de Bruin liet mooie oefeningen zien.

Foutloze wedstrijd
Anouk Moolenaar, Esti Kloot en Lena Buijserd turnden hun wedstrijd bij instap D2. Deze meiden turnden een foutloze wedstrijd. Met name op balk en vloer werden zeer hoge cijfers gescoord.

Goud was er voor Anouk en zilver voor Esti. Ook Lena, sinds dit seizoen pas in de de selectie, won in een groot deelnemersveld een bronzen medaille voor haar vierde plaats.

Nazmiye Yüzel, Elize Mostertman en Annemiek Versteeg turnden bij de pupillen D3. Voor alle drie was het hun eerste wedstrijd in de regio. Door hoge scores op vloer en sprong was er goud voor Nazmiye.

Verrassing
De verassing van de dag was recreatieturnster Elize. Zij turnde een foutloze wedstrijd en verdiende met haar vierde plaats een bronzen medaille. Annemiek (recreatie) had pech op de brug, maar werd toch knap twaalfde.

In alle deelnemende categorieën ging de gouden medaille naar DSS. Ook behaalden de turnsters al finaleplaatsen.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }