• De heren van WHV (hier op archieffoto) boekten een overtuigende overwinning.
• De heren van WHV (hier op archieffoto) boekten een overtuigende overwinning. Foto: Aangeleverd

WHV wint strijd om derde plek

Sport 169 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • De Asperense volleyballers boekten afgelopen zaterdag een prima zege op naaste concurrent Voleco uit Ouderkerk aan de IJssel. Waar WHV in eigen huis nog kansloos ten onder ging tegen deze ploeg, wisten zij nu met een 1-3 overwinning revanche te nemen. Daarmee behoudt de ploeg de derde plek op de ranglijst.

Vanaf het eerste punt in de wedstrijd wist WHV Voleco onder druk te zetten. Dankzij de sterke Asperense service had de thuisploeg het zwaar met het spelen van de side-out.

Bovendien was trainer-coach Hessel Reinsma zo slim geweest om de boomlange René Roth blokkerend op de sterke passer-loper van de tegenstander te zetten. En dat pakte prima uit. Deze speler was in eigen huis nog een ware plaag voor WHV, maar kwam nu nauwelijks tot scoren.

Ontspanning
Verder hadden de Asperense mannen een goede ontspanning in hun spel. Plezier in combinatie met hard werken, bleek een goede mix te zijn. Een mix die in de eerste set zelfs een 13-25 overwinning opleverde.

Ook in de tweede set had WHV de overhand. De ploeg was niet meer zo dominant als in de eerste set, maar kwam niet in problemen. De Asperense mannen bleven continu aan de goede kant van de score.

En hoewel er af en toe momenten waren dat de punten wat moeizamer tot stand kwamen, wist spelverdeler Niels Reder toch altijd weer een scorende speler te vinden.

Lastig
De derde set bleek zoals wel vaker de lastigste. Na twee gewonnen sets zakte de concentratie weg en verloor WHV aan scherpte. De service ging vaker fout en de ploeg had minder druk. En dat moet je niet doen tegen een ploeg als Voleco. Die profiteerde daar dankbaar van en begon gelijk te draaien.

Daarbij hadden de Asperense mannen in deze set grote moeite om de passing bij spelverdeler Niels Reder te krijgen. Lichte frustratie en gemopper waren het gevolg, wat meestal niet bijdraagt aan het spel.

Gelukkig wist WHV tegen het einde van de set de negativiteit van zich af te zetten. De onrust en angst verdwenen uit het spel en hoewel de achterstand te groot was om in de derde set nog iets te doen, werd hier de basis gelegd voor de winst in de vierde set.

Servicereeks
Niels Reder startte de vierde set met een goede servicereeks. Toch haperde halverwege de set de Asperense machine nog even. De sterk spelende aanvoerder Stefan Arp - die veel tot scoren kwam - had moeite om langs de vijandelijke blokkering te komen.

Gelukkig herpakte hij zich prima door slim via de handen van Voleco-spelers te scoren. De thuisploeg kende in de slotfase nog een korte opleving. Voleco vocht voor zijn laatste kans en WHV zag de voorsprong teruglopen.

Diagonaalspeler René Roth pakte echter zijn verantwoordelijk en wist een lastige bal te scoren en daarmee de stand op 22-24 te brengen.

Komende zaterdag staat er opnieuw een interessante ontmoeting op de kalender. WHV ontmoet dan in eigen huis de nummer twee van de ranglijst City Bril Krimpen.