• De dames van WHV vol in de aanval.
• De dames van WHV vol in de aanval. Foto: Aangeleverd

Vier punten voor hockeydames HCL

Sport 194 keer gelezen

LEERDAM • Het MA1 team van Hockeyclub Leerdam speelde zondag thuis tegen MA3 van Laren en Shinty MA2. Het leverde een gelijkspel en winst op.

De eerste wedstrijd was tegen Laren, geen onbekende want vorige week speelde HCL uit tegen dit team. Dat deze wedstrijd spannend zou worden, stond van te voren vast: vorige week verloor HCL met 2-0.

Gelijk op
Het duel ging gelijk op, maar toch was het Laren dat na tien minuten de leiding nam. De Leerdammers lieten de koppen niet hangen en gingen vol voor de gelijkmaker.

Die inzet werd beloond: uit een mooi opgezette aanval maakte Annelies de 1-1. Tegen het einde van de wedstrijd kregen de dames van HCL een strafcorner, maar die leverde niets op voor de thuisclub. Eindstand: 1-1.

Kampioenschap
Om in de race te blijven voor het kampioenschap moest de tweede wedstrijd gewonnen worden. De dames van HCL begonnen dan ook fel en zetten Shinty direct onder druk. Na een mooie aanval over rechts had Annelies de bal voor het intikken: 1-0.

Shinty ging op jacht naar de gelijkmaker, waardoor de dames van HCL meer ruimte kregen. Uit een counter maakte Marit fraai de 2-0.

Strafcorner
Halverwege de wedstrijd kreeg de thuisclub een strafcorner mee. Hier was op getraind. Anouk gaf de bal aan, Verena nam de bal aan en speelde direct terug naar Anouk die haar stick al laag had en de bal intikte: 3-0.

Even lette HCL niet op, waardoor een aanvaller van Shinty de cirkel in kon lopen en 3-1 scoorde. HCL liet zich niet uit het veld slaan en ging door met aanvallen, Vlak voor tijd maakte Linde de 4-1, dat was meteen de eindstand.

Volgende week speelt HCL weer twee wedstrijden, opnieuw tegen Shinty en tegen Leusden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden