• HCL speelde dit weekend in de hal van Laren.
• HCL speelde dit weekend in de hal van Laren. Foto: Aangeleverd

HC Leerdam MA1 verliest en speelt gelijk

Sport 311 keer gelezen

LAREN • De meiden van HCL speelden zaterdag twee zaalhockeywedstrijden in de 'blaashal' van Laren. Een duel ging verloren, het tweede eindigde in een gelijkspel.

In de eerste wedstrijd was Laren de tegenstander. HCL begon sterk en gaf weinig kansen weg, totdat Laren in de 7e minuut een strafcorner kreeg. Deze werd strak in de hoek geschoten en liet de Leerdamse keeper kansloos: 1-0 voor Laren.

Gelijkmaker
De meiden van HCL gingen voor de gelijkmaker, maar scoorden niet door goed keeperswerk. In de 23e minuut kregen de dames van HCL opnieuw een strafcorner tegen en deze werd wederom benut: 2-0 voor Laren. Dit was ook de eindstand.

De tweede wedstrijd ging tegen Montfoort. In december won HCL nog met 2-0 van dit team. Nu kwamen de Leerdammers al snel op achterstand door een mooi actie van Montfoort: 1-0. HCL liet de kop niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker.

Strafcorner
Na een aantal mooie kansen die door de goalie van Montfoort knap werden gepareerd, kreeg HCL een strafcorner mee. Door een mooie tip-in maakten de Leerdammers de 1-1.

De meiden voelde dat de winst erin zat en gingen vol voor de 2-1. In de laatste minuut kregen ze nog een strafcorner, maar deze werd gestopt door de keeper van Montfoort. Eindstand 1-1.

Zondag 3 februari staan er twee thuiswedstrijden in Berenschot op het programma tegen Laren en Shinty. Bij winst is HCL nog steeds in de race om de titel.