Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Aangeleverd

BCL nog titelkandidaat na nipte zege

  •   69 keer gelezen   Sport

LEERDAM • De hoofdmacht van de Badminton Club Leerdam speelde afgelopen vrijdag tegen Helios uit Utrecht. In deze uitwedstrijd hadden de Leerdammers meer punten kunnen scoren: het werd 3-5.

Jeffrey van Luijn en Jan-Peter Sprong speelden een partij waarbij de punten gelijk op gingen. De heren maakten bijna geen fouten en aan het eind van beide sets liepen ze iets uit in punten. Hierdoor konden ze het eenvoudig afmaken: 0-1.

Stroef
In de damesdubbel van Meltem en Ans van 't Pad ging het begin erg stroef, al gauw stonden ze met 11-2 achter. Na de rust konden de Leerdamse dames dit snel rechttrekken: 11-11. Ze hadden de smaak te pakken en waren als eersten bij de 21.

In de tweede set werd hetzelfde spel gespeeld: goed rondspelen en de dames van Helios het punt laten maken. Dit lukte, zodat de tussenstand op 0-2 kwam.

Bij Jeffrey van Luijn ging de single niet vanzelf. Hij maakte veel onnodige fouten en had moeite met zijn fanatieke opponent. De heer aan de overkant bleef lopen en sloeg vrijwel alles terug. In de tweede set kwam Jeffrey wat beter in de wedstrijd, maar verloor desondanks de partij.

Maatje te groot
Meltem van 't Pad had in haar singlepartij een sterke tegenstander. Deze dame is een maatje te groot voor de 4e divisie. Met lange rally's kon Meltem bij de start van de eerste set goed bijblijven. Het duel was een genot om naar te kijken. Helaas was dit van korte duur: de dame uit Utrecht won met onverwachte en strakke slagen in twee sets; tussenstand 2-2.

De tweede herensingle werd gespeeld door Jan-Peter Sprong. Hij wist vooral met korte, strakke netdrops te scoren. Hij maakte het in beide sets op het eind behoorlijk spannend, maar wist toch in twee sets het punt naar zich toe te trekken.

Ans van 't Pad had weinig moeite in haar single. Ze maakte weinig fouten en liet de dame aan de overkant alle hoeken van het veld zien. In twee simpele sets werd haar tegenstander van de baan geveegd. Dit zorgde voor een 2-4 voorsprong voor de Leerdammers.

In het net
Het gemengd dubbel van Jan-Peter Sprong en Ans van 't Pad was niet om over naar huis te schrijven. Ze gaven veel punten weg door de shuttle in het net of buiten de lijnen te slaan. Aan het eind van de tweede set leek het er even op dat er toch nog een beslissende set kwam, maar dit bleek nét niet te lukken.

Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad wonnen vrij eenvoudig. Jeffrey kon het koppel van Helios goed onder druk zetten en Meltem maakte het af met haar harde smashes vooraan het net. Hiermee kwam de eindstand op 3-5.

Of BC Leerdam kampioen gaat worden, blijft spannend. Komende zaterdag spelen ze een thuiswedstrijd tegen Meershuttle uit Hoofddorp.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten