• De heren van WHV boekten overtuigende overwinning.
• De heren van WHV boekten overtuigende overwinning. Foto: Aangeleverd

Heren WHV beginnen jaar met winst

Sport 97 keer gelezen

CAPELLE AAN DEN IJSSEL • De Asperense volleyballers zijn het jaar gestart met een keurige 0-4 overwinning op VCN. Deze zege werd vrijdagavond behaald in Capelle aan den IJssel.

De heren van WHV speelden net wat constanter dan de tegenstander. Dankzij deze overwinning klimt de ploeg van trainer/coach Hessel Reinsma naar de vierde plek op de ranglijst.

Wennen
Heel even moesten de Asperense heren wennen aan het moment en de omstandigheden. Vrijdagavond is over het algemeen niet de avond dat WHV op zijn best is. Maar gedurende de eerste set groeide de ploeg langzaam in de wedstrijd.

Zonder briljant te spelen, was het spel solide genoeg om VCN de baas te blijven. De passing van WHV was over het algemeen redelijk goed verzorgd. Goed genoeg om steeds weer de side-out te verzorgen zonder al te veel puntverlies.

Daarnaast wisten de Asperense mannen met hun servicedruk steeds een paar punten extra te pakken.

Rode draad
Eigenlijk was dat de rode draad van de wedstrijd. WHV was net wat zuiverder in zijn passing en maakte vervolgens het verschil met de service.

Daarnaast lieten de Asperense mannen ook net wat meer verfijning zien in hun aanval. Stefan Arp wisselde hard geslagen ballen af met tactische, geplaatste varianten. Verder kon spelverdeler Niels Reder natuurlijk altijd terugvallen op diagonaalspeler René Roth.

En af en toe verraste hij de verdediging van Capelle met een snelle middencombinatie of een directe doorspeelbal.

Volle buit
Dat alles was voldoende om de volle buit van vijf punten mee naar Asperen te nemen. Een mooie opsteker als start van de tweede seizoenshelft.

Zaterdag speelt WHV in eigen huis tegen het als zesde geplaatste Move4U uit Rotterdam. Het onderlinge verschil bedraagt slechts één punt.

Voor komende zaterdag dus een interessante ontmoeting voor de Asperense equipe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden