Afbeelding
Foto: Aangeleverd

BC Leerdam boekt opnieuw ruime zege

Sport 160 keer gelezen

LEERDAM • Het eerste team van Badminton Club Leerdam speelde zaterdag thuis tegen Irene uit Bilthoven. De Leerdammers wonnen overtuigend met 7-1.

Het duel was een regelrechte topper: de nummer 3 tegen de nummer 1 (BC Leerdam) van de ranglijst. Uit wonnen de Leerdammers nipt met 3-5. Na een lange tijd van afwezigheid was zaterdag Jan Peter Sprong weer present.

Matig
De herendubbel Jeffrey van Luijn en Jan Peter Sprong begon matig aan hun eerste partij. Door veel onnodige fouten verloren de heren van Leerdam de eerste set. In de tweede set gingen te punten heen en weer, het waren de Leerdammers die aan het langste eind trokken.

In de derde set wist de thuisclub een voorsprong te pakken. Dat was genoeg om het eerste punt in de wacht te slepen.

Eigen spel
Ans en Meltem van 't Pad gingen in het begin te veel mee in het spel van hun tegenstanders. Precies op tijd slaagden de Leerdammers erin hun eigen spel te gaan spelen. Hierdoor bleef het koppel Van 't Pad ook na zaterdag ongeslagen in de dubbel.

Jeffrey van Luijn speelde tegen de zeer technische heer van Irene. Drie spannende games waren er nodig om een winnaar te bepalen. Jeffrey knokte voor wat hij waard was, maar verloor de derde set nipt met 20-22. Stand 2-1 voor de Leerdammers.

Meltem van 't Pad begon sterk in haar singel. De dame van Irene paste haar tactiek aan, waardoor ze langzaam terug kwam. Meltem bleef haar eigen spel spelen en haalde het derde punt voor de Leerdammers binnen.

Terug op de baan
Jan Peter Sprong verscheen sinds lange tijd weer op de baan. Hij wist zijn tegenstander in zijn singel goed rond te spelen. In twee sets was het vierde punt voor Leerdam een feit.

Ans van 't Pad won uit nog makkelijk van de dame van Irene. Zaterdag was dit wel anders. De speelster van Irene sloeg veel schijnslagen, waar Ans moeite mee had. De Leerdamse bleef knokken en won nipt in twee sets.

Mixen
Zodoende werd met een 5-1 voorsprong begonnen aan de mixen. Jan Peter Sprong en Ans van 't Pad speelden tegen een zeer sterke mix. Er waren drie games nodig voor duidelijk was wie aan langste eind trok.

De Leerdammers speelden erg fel, dat leverde een 6-1 voorsprong op.

Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad speelden een degelijke mix. Ze maakten weliswaar een paar onnodige fouten, maar al snel was het zevende punt binnen.

Door de ruime overwinning blijven de Leerdammers aan kop met negen punten voorsprong op de nummer twee. Komende vrijdag speelt BC Leerdam uit tegen Sluijk Lekkerkerk. Het duel begint om 20:00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden