Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Aangeleverd

Goede start Leerdamse hockeydames

  •   157 keer gelezen   Sport

LEERDAM • De dames A1 van Hockeyclub Leerdam zijn het zaalseizoen uitstekend begonnen. In Montfoort pakten ze twee keer de volle winst.

De komende drie maanden ruilen de hockeyers van HC Leerdam de buitenaccommodaties in voor de sporthallen in Midden-Nederland.

Afgelopen zondag startte bij de dames het Leerdamse A-team hun zaalseizoen in het Utrechtse Montfoort. Er stonden twee wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd speelde het team van de coaches Mandy van Kooten, Stanley Telkamp en Peter de Heer tegen het sterke Montfoort.

Kansen
Over en weer waren er kansen, maar geen van beide ploegen scoorde. Na een stroef begin - waarbij het team duidelijk moest wennen aan de nieuwe omstandigheden van het indoorhockey - was het Marit de Heer die de score in het derde kwart van de wedstrijd opende.

Nu moest Montfoort vol aan de bak om de gelijkmaker te scoren, waardoor er ruimte ontstond voor de counter. Dat speelde HC Leerdam keurig uit: vijf minuten later was het Annelies van Brakel die de eindstand bepaalde op 2-0.

Vol overtuiging 
Na een korte pauze werd de tweede wedstrijd gespeeld tegen SCHC uit Bilthoven. Na het uitstekende resultaat van de eerste wedstrijd waren de Leerdamse meiden erop gebrand om ook het tweede duel in winst om te zetten.

HC Leerdam speelde vol overtuiging en zette vanaf de eerste seconde druk op de tegenstander. Dat resulteerde in een snelle voorsprong: al in de eerste minuut werd het 1-0.

De Leerdammers hielden hun goede spel vol en wonnen uiteindelijk overtuigend met 4-1 door doelpunten van Verena Keuntjes, Emma van der Heiden en opnieuw Marit de Heer en Annelies van Brakel.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK