• De dames van De Linge/PCG verspeelden in Delft hun koppositie.
• De dames van De Linge/PCG verspeelden in Delft hun koppositie. (Foto: Aangeleverd)

Waterpolodames verspelen koppositie

  •   88 keer gelezen   Sport

DELFT • Het eerste team van de waterpolodames van SG De Linge/PCG trad afgelopen zaterdag in Delft aan tegen het eerste van d-Elft. Het Gorinchems/Leerdamse regioteam verloor de topper met 7-3.

De Linge/PCG ging als koploper naar Delft, de thuisclub stond tweede op de ranglijst. Dames 1 van De Linge/PCG was tot zaterdag ongeslagen, de thuisclub speelde vorige week gelijk tegen de nummer drie van de ranglijst.

Gespannen
Beide teams begonnen gespannen aan het duel. In het smalle bad hadden de dames van het regioteam moeite om hun normale spelletje te spelen.

Nadat de gasten in de eerste periode met 1-0 achter kwamen, leek men in de tweede periode het duel naar zich toe te trekken. Deze periode werd afgesloten met een 2-3 voorsprong voor de gasten.

Fysieke wedstrijd
In een fysieke wedstrijd wisten de dames van De Linge/PCG in de derde periode geen gebruik te maken van vier overtalsituaties. De Delftse dames scoorden in deze periode drie keer.

De thuisclub pakte in de vierde periode door en maakte nog twee doelpunten. De Linge/PCG kwam niet meer tot scoren, waardoor de wedstrijd eindigde in 7-3.

Doelpuntenmakers De Linge/PCG: Kimberly de Pater 2, Laura van den Brom 1.

Het eerste herenteam van De Linge/PCG kwam zaterdag niet in actie.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }