Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Het damesdubbel Meltem en Ans van 't Pad kwam niet in de problemen.
• Het damesdubbel Meltem en Ans van 't Pad kwam niet in de problemen. (Foto: Aangeleverd)

Badmintonclub heerst in competitie

  •   135 keer gelezen   Sport

HAARLEM • BC Leerdam en BC Duinwijck troffen elkaar zaterdag in de returnwedstrijd in Haarlem. De thuiswedstrijd tegen deze ploeg werd met 8-0 gewonnen, ook dit keer waren de Leerdammers stabiel en wisten de maximale winst - 0-8 - in de wacht te slepen. Jelmer Agema was de vervanger van Jan-Peter Sprong.

In de herendubbel moesten Jeffrey van Luijn en Jelmer Agema duidelijk nog warmdraaien, na een paar rally's keken zij tegen een achterstand aan van zeven punten. Al snel kon het tij gekeerd worden en wisten ze een voorsprong te pakken. Die werd niet meer uit handen gegeven.

In de tweede set trakteerden de heren het publiek op lange, mooie rally's en was het soms een genot om naar te kijken. Ook deze set pakte het Leerdamse duo, dus was het eerste punt een feit.

Dames Meltem en Ans van 't Pad zijn geen moment in de problemen geweest. Zolang zij hun tegenstanders lieten lopen en wat meer tempo in het spel gooiden, kwamen de punten vanzelf. Met 21-13 en 21-14 wonnen zij eenvoudig hun dubbel.

Beheerst
Jeffrey van Luijn speelde tijdens zijn single heel beheerst. Door zelf de shuttle 'gewoon' terug te blijven slaan, kreeg hij de punten op een presenteerblaadje. De heer uit Duinwijck maakte namelijk erg veel fouten. Het werd al snel duidelijk dat ook het derde punt naar Leerdam ging.

Nadat Meltem van 't Pad haar eerste set van de single nog met 8-21 won, werd het in de tweede set erg spannend. Doordat ze wat shuttles liet vallen, die net in bleken te zijn en een aantal onnodige fouten maakte, werd de stand gelijk: 18-18.

Toch trok Meltem net aan het langste eind en won met 19-21.

Knokken
Jelmer Agema speelde de tweede herensingle en moest knokken voor de punten. De heer aan de overkant had veel spelinzicht en stond vaak al op de plek waar Jelmer de shuttle sloeg.

De Leerdammer kwam daardoor nog al eens in de problemen.  Jelmer wist soms verrassend uit de hoek te komen, waardoor hij zich toch goed staande hield en de twee sets winnend af kon sluiten.

De damessingle van Ans van 't Pad was snel voorbij. Ze hoefde weinig moeite te doen en wist met ruime cijfers te winnen. In de tweede set maakte ze maar vier fouten.

Onder controle
Jelmer Agema en Ans van 't Pad hadden hun mixpartij volledig onder controle. Ze wonnen eenvoudig in twee sets.

Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad hadden meer tegenstand. De koppels wisten het elkaar moeilijk te maken met lange rally's en geplaatste slagen. Toch hielden Jeffrey en Meltem twee sets lang steeds een voorsprong van drie punten en maakten de partij keurig af.

Door de 0-8 overwinning in Haarlem staat de hoofdmacht van BC Leerdam acht punten los van de nummer twee op de ranglijst.

Volgende week spelen de Leerdammers thuis tegen Irene uit Bilthoven.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK