Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Bas Bel

Ruim 180 boten strijden om de Lingebokaal

  •   375 keer gelezen   Sport

LEERDAM • De 37e editie van de Lingebokaal trok afgelopen zaterdag amateurroeiers uit alle delen van ons land naar Leerdam. Ze streden om de eer op 'één van de mooiste roeiwateren' van ons land.

Van 45 roeiverenigingen verschenen achthonderd roeiers verdeeld over 180 boten aan de start bij hotel 'Aan de Linge' in Kedichem om na ruim zes kilometer roeien te finishen voor de accommodatie van Roeivereniging Leerdam (RVL).

De trofee voor de snelste heren werd gewonnen door Viking uit Utrecht in een tijd van 20:04 minuten. De snelste dames waren dit jaar van Willem III uit Amsterdam met 22:07 minuten.

Zij wonnen ook de dagprijs, een Leerdammer kaaswiel, voor de snelste omgerekende tijd van de dag, een gecorrigeerde tijd naar onder meer boottype en leeftijd. De dames 4x Veteranen D - de combinatieploeg van Leerdam en Culemborg - werd derde met 26:50 minuten.

Probleemloos
De 37e editie verliep succesvol dankzij de inzet van zo'n honderd vrijwilligers. Door de geoliede organisatie verliep de dag probleemloos. Enig 'minpuntje' was dat de roeiers van de derde en laatste heat door een flinke regenbui met een nat pak over de finish kwamen.

Behalve de goede organisatie is de ontspannen sfeer en de enthousiaste inzet van de jeugdleden, die zorgen dat de boten makkelijk en snel het water in en uit kunnen, een veel gehoord compliment. Hierdoor lukt het elk jaar weer het volle schema op tijd af te werken.

Dat het jaarlijks terugkerende evenement door roeiend Nederland wordt gewaardeerd, blijkt uit het feit dat het aantal deelnemers ieder jaar stijgt.

Logistieke toer
Het is een logistieke toer om de vele boten, botenwagens en deelnemers aan de Lingedijk te krijgen.

Al vroeg in de ochtend komen de eerste aan. Het anders zo rustige stukje Lingedijk tussen de Lingestraat en het Glasmuseum verandert in een indrukwekkende werkplek met roeiers en boten die klaargemaakt moeten worden voor de wedstrijd.

RVL is dan ook erg blij met de medewerking van alle buren langs de Lingedijk, waardoor dit ieder jaar weer mogelijk is.

De vereniging bedankt ook de belangrijke sponsors: Ballast Nedam voor de infrastructuur, Bakker Bart voor de heerlijke vlaaien en Leerdammer voor de dagprijs.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK