Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Meltem (rechts) en Ans van 't Pad pakten de winst.
• Meltem (rechts) en Ans van 't Pad pakten de winst. (Foto: Aangeleverd)

BC Leerdam houdt koppositie na winst

  •   152 keer gelezen   Sport

LEERDAM • Badmintonclub Leerdam won zaterdag thuis met 6-2 van Helios uit Utrecht. Jelmer Agema viel opnieuw in, omdat Jan-Peter Sprong kampt met blessures.

Het herendubbel van Jeffrey van Luijn en Jelmer Agema was spannend. Het duo uit Utrecht sloeg veel terug, waardoor de rally's lang duurden. Mét de gevarieerde slagen zorgde dat voor mooi spel.

In beide sets werd met twee punten verschil gewonnen, nét voldoende voor het eerste Leerdamse punt.

Meltem en Ans van 't Pad gingen in de eerste set van hun dubbel teveel mee in het spel van de tegenstanders. Deze set ging dan ook verloren. De dames herpakten zich en speelden meer hun eigen spel. Goed geplaatste shuttles zorgden voor winst.

Om te janken
Jeffrey van Luijn speelde de eerste herensingle met weinig succes; hij verloor zijn eerste single van dit seizoen. Hij was niet fit genoeg om zijn gebruikelijke niveau te behalen. Bovendien was zijn service, naar eigen zeggen, 'om te janken', waardoor hij steeds achter de feiten aan liep.

De opponent van Meltem van 't Pad kwam vorig jaar nog uit in de 1e divisie. In de eerste set kwam Meltem nog dichtbij. Haar tegenstander verhoogde het tempo, waardoor BCL de eerste set verloor.

Meltem bleef goed staande en gaf de partij niet cadeau. Toch ging ook de tweede set verloren: 2-2.

Eenvoudig
Jelmer Agema won de tweede herensingle vrij eenvoudig. Door de shuttle rustig rond te spelen, maakte hij punt na punt. Ook Ans van 't Pad had weinig moeite in haar wedstrijd. Met diepe 'clears' en op tempo gespeelde dropshots waren de twee sets snel binnen.

Met een 4-2 tussenstand werd begonnen aan de mixen. In de beide mixpartijen hielden de Leerdammers goed druk op de duo's uit Utrecht. In de tweede set van Jelmer en Ans pasten de tegenstanders hun tactiek aan door de sterke dame meer inbreng te geven.

Jelmer en Ans werden hierdoor niet uit hun spel gebracht.

Korte rally's
Jeffrey en Meltem speelden hun tegenstanders simpel uit in korte rally's en haalden het laatste Leerdamse punt binnen.

Door deze 6-2 winst gaat BC Leerdam nipt aan de leiding in de vierde divisie.

Volgende week is Leerdam te gast in Nieuw-Vennep, de nummer twee van de ranglijst.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten