Logo hetkontakt.nl/leerdam

Henri Zwijnenburg gehuldigd bij De Snoek

  •   247 keer gelezen   Sport
• De Snoek zette Henri Zwijnenburg in het zonnetje.
• De Snoek zette Henri Zwijnenburg in het zonnetje. (Foto: Aangeleverd)

LEERDAM • De Leerdamse Hengelaars Vereniging De Snoek heeft vorige week tijdens de ledenvergadering jeugdlid Henri Zwijnenburg gehuldigd voor zijn uitstekende prestaties bij het Nederlands Kampioenschap. De Leerdammer werd zesde.

Henri is afgelopen zomer federatiekampioen geworden. Tijdens deze wedstrijd visten de jeugdleden van federatie Midden Nederland om het kampioenschap. De deelnemers met de beste resultaten konden zich via deze wedstrijd plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.

Door federatiekampioen te worden, plaatste het jeugdlid van LHV De Snoek zich voor de nationale titelstrijd. Henri Zwijnenburg zorgde vervolgens voor een goede voorbereiding op het NK.

Oefenstage
Afgelopen zomer ging hij vier dagen oefenen op de locatie waar het NK gehouden werd. Dat was niet naast de deur, want er werd gevist in het Beukerskanaal bij Steenwijk in Overijssel.

Het NK werd gehouden op zaterdag 8 september. Op de wedstrijddag was het redelijk weer, zo nu en dan zon bij een temperatuur van ongeveer 19 graden. Daarbij stond er een matige zuidwestelijke wind. Er werd redelijk veel vis gevangen.

Henri presteerde uitstekend. In de einduitslag behaalde het jeugdlid van De Snoek een zeer verdienstelijke zesde plaats.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK