Logo hetkontakt.nl/leerdam
• WHV geeft trainingen aan startende volleyballers.
• WHV geeft trainingen aan startende volleyballers. (Foto: Stockfoto 123RF)

WHV leert iedereen volleyballen

  •   216 keer gelezen   Sport

ASPEREN • Volleybalvereniging WHV uit Asperen heeft een speciale trainingsgroep waar iedereen welkom is die wil leren volleyballen.

Een aantal jaren geleden kwam het WHV-bestuur tot de conclusie dat er geen instapgroep was binnen de vereniging om te starten met volleyballen.

"Alle nieuwe leden begonnen als jeugdlid, oud-leden hadden al eerder gevolleybald, of volleyballers kwamen in onze regio wonen. Startende volleyballers hadden we eigenlijk niet", aldus het bestuur.

Hele stap
"Natuurlijk heeft bijna iedereen de grootste zaalsport van Nederland wel eens beoefend op school of op de camping, maar het is een hele stap om 'echt' te starten."

Juist om die reden zijn Willem Arp en Olaf van Arkel destijds een specifieke trainingsgroep begonnen waar iedereen welkom is om de sport te leren.

"We richten ons op de basistechnieken en spelen onderling een partijtje. Het leuke is dat iedereen in de groep weet dat we steeds weer nieuwe instappers hebben en dat we die maximale ondersteuning bieden om mee te draaien."

Voetenwerk
Eigenlijk is het idee afkomstig uit het tennis. Iedereen kan daar lessen nemen om de eerste stappen te zetten. "Wij doen dat ook, maar dan met een teamsport. We werken aan het voetenwerk en aan de basisbewegingen en -technieken."

"Niet alleen het oefenmateriaal is een belangrijke factor, vertrouwen en steun zijn nog veel belangrijker", aldus de initiatiefnemers.

"Na ruim vijf jaar kunnen we zeggen dat we iedereen mee kunnen laten draaien. Sommige nieuwkomers hebben al bij de recreanten gespeeld en willen een stapje meer zetten, anderen zijn blanco in het volleybal en moeten de basis nog leren. We passen ons steeds aan bij het niveau van de groep."

Belangstellenden zijn op maandagavond om 20:00 uur welkom in sporthal De Wiel of kunnen mailen naar secretaris@wijhoudenvol.nl.

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }