Ondanks een goede start verloor WHV met 3-2.
Ondanks een goede start verloor WHV met 3-2. (Archieffoto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Dames WHV met 3-2 onderuit

  •   45 keer gelezen   Sport

TILBURG • De dames van WHV speelden afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen de dames van Volley Tilburg. Het team uit Asperen verloor de wedstrijd, maar wist wél met twee sets huiswaarts te keren: 3-2.

Aan het begin van de eerste set was WHV niet alert genoeg en had dan ook een moeizame start. Volley Tilburg stond een tijdlang een punt of vijf voor op de gasten.

Servicereeks 
De servicereeks van Gènevieve van der Lek - liefst zeven ballen - deed het tij keren. WHV pakte een voorsprong en won de eerste set uiteindelijk met 25-20.

In de tweede set bleek dat de twee teams erg aan elkaar gewaagd waren. Beide ploegen deden hun uiterste best om de wedstrijd naar hun hand te zetten, waarbij de set uitliep op een 'servicewedstrijd', aangezien er weinig lange rally's uit de services voortkwamen.

Het Asperse team haalde ook deze set binnen, maar de tegenstander kwam met 21 punten wel dichtbij.

Onnodige fouten 
In de derde set verviel WHV in de fout van het begin van de eerste set. De dames waren opnieuw niet alert genoeg en maakten onnodige fouten. WHV kwam de matige start niet meer te boven en verloor uiteindelijk met 25-18.

In de vierde set bleek het niet veel beter te gaan. Een aantal korte services van de tegenspeelsters zorgde voor onstabiliteit bij de Asperse spelers. Ook deze set trokken de dames van Volley Tilburg naar zich toe: de thuisclub won opnieuw met 25-18.

Beslissende set
Door de gelijke stand in sets - 2-2 - moest er een beslissende vijfde set gespeeld worden. Waar WHV in de twee eerste sets goed op dreef was, ging het in de vijfde en laatste set opnieuw mis.

De veldwissel vond plaats bij 4-8 voor de tegenpartij. De gasten vochten echter dapper terug, waardoor het slot van de wedstrijd heel spannend werd.

Uiteindelijk verloren de dames van WHV deze set met 14-16, zodat ze na een 0-2 voorsprong met 3-2 in het stof beten.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK