Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Bridgers kunnen vrijblijvend kennis maken met De Lingewaelsche
• Bridgers kunnen vrijblijvend kennis maken met De Lingewaelsche (Foto: Levin den Boer)

Gezellig kennis maken met bridge in Spijk

  •   122 keer gelezen   Sport

SPIJK • Ook Spijk heeft een eigen bridgeclub. 'De Lingewaelsche' speelt op donderdagavond in dorpshuis De Lindehof in Spijk. Belangstellenden mogen vrijblijvend een paar avonden mee komen doen.

Volgens het bestuur van de vereniging is bridge een spel om thuis te spelen. "Maar wil je een beter inzicht krijgen in je eigen spelniveau, dan moet je jouw resultaten vergelijken met die van anderen. Dat kan het beste door te spelen op een club. Er zijn er in onze regio heel veel."

De Lingewaelsche speelt volgens dezelfde spelregels en scores als de NBB. De resultaten zijn met behulp van de computer snel beschikbaar.

"Maar er is bij ons géén competitie met promotie en degradatie. Elke avond staat los van de resultaten van vorige avonden en wordt afgesloten met de resultaten van de A- en de B-lijn, afhankelijk van het aantal deelnemende paren van de avond. We vragen een bescheiden contributie, er is een vriendelijke bediening en na afloop altijd een gezellig samenzijn."

De Spijkse bridgers beginnen op 20 september weer met hun onderlinge wedstrijden. Die duren tot en met eind april. Belangstellenden kunnen een paar avonden meespelen zonder verdere verplichtingen. "Zo is het eenvoudig mogelijk om kennis te maken, de sfeer te proeven en te kijken of we een klik hebben."

Bij dorpshuis De Lindehof is voldoende parkeergelegenheid.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK