• Een van de mixdubbels van BC Leerdam in actie met Ans van 't Pad-Hoogdalem en Jelmer Agema. Foto: aangeleverd

Droomstart competitie voor BC Leerdam

Sport 281 keer gelezen

LEERDAM • Badminton Club Leerdam beleefde dit weekend een droomstart van de competitie. Vridos 2 werd met maar liefst 8-0 van de baan geveegd.

Hoewel het eerste team net twee weken in training was, moest men alweer aantreden in een officiële wedstrijd. Het seizoen begon voor de Leerdammers thuis tegen Vridos 2.

Het team bleef qua samenstelling ongewijzigd met eerste heer Jeffrey van Luijn, tweede heer Jan Peter Sprong, eerste dame Meltem van 't Pad en tweede dame Ans van 't Pad-Hoogdalem. Omdat Jan Peter nog van zijn vakantie geniet, viel Jelmer Agema uit het tweede van Leerdam voor hem in.

Ruime overwinning
De dubbels gingen tegelijk van start. De heren van Leerdam speelden sterk, waardoor ze geen moment in de problemen kwamen. Met een ruime overwinning was het eerste punt voor Leerdam dit seizoen een feit.

De dames speelden hun partij op de baan ernaast. Omdat ze nog weinig gespeeld hadden dit seizoen, kwamen de slagen net niet lekker diep genoeg. Hierdoor maakte de dames het zich onnodig moeilijk. Aan het einde van de set bleek het toch genoeg te zijn en ging ook het tweede punt naar Leerdam.

Oude bekende
Eerste heer Jeffrey van Luijn speelde tegen een oude bekende die jarenlang uitkwam voor Leerdam. De mannen kenden elkaars spel dus door en door. In de eerste set gingen de punten heen en weer. Uiteindelijk wist Jeffrey de set met 27-25 naar zich toe te trekken.

In de tweede set maakte de heer van de tegenstander veel onnodige fouten, waardoor ook het derde punt naar de Leerdammers ging. Eerste dame Meltem van 't Pad had geen moment moeite met haar tegenstander. Door het tempo in de rally telkens iets te verhogen, kon haar tegenstander het niet bijhouden. Ook het vierde punt ging zo naar Leerdam.

Lengte
Invaller tweede heer Jelmer Agema kon het niveau goed aan. Door zijn lengte kon hij gemakkelijk overal bij, tot ergernis van zijn tegenstander. Jelmer wist in twee sets te winnen en sleepte dus ook het vijfde punt voor de thuisclub in de wacht.

Tweede dame Ans van Hoogdalem liet haar tegenstandster het hele veld over lopen. Die hield dit niet de hele set vol, zodat Ans het zesde punt voor BC Leerdam binnenhaalde.

Mixen
Met een 6-0 voorsprong begonnen de Leerdammers aan de mixen. De eerste mix met Jelmer en Ans begon sterk. Ze wisten de eerste set dan ook te winnen. In de tweede set gingen de Leerdammers te veel mee in het 'geram' van de tegenstanders. Deze set werd dan ook nipt verloren. In de derde en beslissende set speelden de Leerdammers weer hun eigen spelletje en wisten gemakkelijk de set te winnen: 7-0.

In de tweede mix moesten Jeffrey en Meltem even aan elkaar wennen. Door hun eigen spel te blijven spelen en niet mee te gaan in de harde klappen van de tegenstanders ging ook het laatste punt naar Leerdam: 8-0.

Komende zaterdag 15 september speelt het eerste team om 16:00 uur thuis tegen Duinwijck 10.