Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Elly Belder overhandigt de trofee aan Colin Kooyman.
• Elly Belder overhandigt de trofee aan Colin Kooyman. (Foto: Aangeleverd)

Colin Kooyman wint Ed Belder trofee

  •   454 keer gelezen   Sport

LEERDAM • De Leerdamse Hengelaarsvereniging De Snoek viste zaterdag om de Ed Belder trofee. Winnaar werd Colin Kooyman.

Het was zaterdag de eerste keer dat er om deze trofee werd gestreden. De wedstrijd is vernoemd naar de erevoorzitter van De Snoek. Ed Belder is zelf niet meer in staat om de trofee uit te reiken, daarom kwam zijn echtgenote Elly dit doen.

Het is de bedoeling om deze wedstrijd voortaan elk jaar te houden.

Er werd gevist in de Linge, langs de steile dijk, tussen Leerdam en Kedichem. Het weer was goed. Er stond een zwakke tot matige noordenwind, het was zonnig en de temperatuur liep op naar een graad of dertig.

Aan het einde van de wedstrijd was het snikheet. Er stond een leuk stroompje in de Linge.

Goede omstandigheden
De omstandigheden waren goed en er werd veel vis gevangen. Alle negentien deelnemers vingen vis. De buit bestond uit enkele brasems en verder veel kleine vissen, zoals voorns, baarzen, blieken en grondels.

In totaal werd er ruim 33 kilo vis boven water gehaald. De grootste vis werd gevangen door Silvia van den Oever: een brasem van 53 centimeter.

Winnaar van de bokaal werd Colin Kooyman, hij ving 5.000 gram. Tweede werd Cor den Hartog met 4.800 gram en derde Kees Kool met 3.650 gram.

Top tien
De verdere top tien: 4. Kerst Sjouken en Ton van Kooten met 2.650 gram, 6. Kees Kleijn 2.400 gram, 7. Silvia van den Oever 2.100 gram, 8. Nico Middag 2.000 gram, 9. Arie van den Oever 1.250 gram en 10. Henri Zwijnenburg 1.100 gram.

De volgende wedstrijd vanaf de kant wordt op zaterdag 1 september gehouden. Dit is de wedstrijd om de Piet Blom bokaal. Deze wedstrijd wordt gevist in de Linge bij Filius, tussen Heukelum en Spijk.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK