Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Het podium van de heren op de kwart triatlon.
• Het podium van de heren op de kwart triatlon. (Foto: Aangeleverd)

Triatlon Beesd trekt 250 deelnemers

  •   354 keer gelezen   Sport

BEESD • Bijna 250 triatleten verschenen zaterdag aan de start van de 33e Accon avm triathlon van Beesd. Iets na twee uur klonk het startschot aan de Linge op Mariënwaerdt voor het zwemonderdeel van de kwart triatlon.

Het zwemonderdeel werd vervolgd met het fietsonderdeel door het Culemborgse en Beesdse Veld. Op het fraai vernieuwde dorpsplein in Beesd, waar inmiddels veel toeschouwers zich hadden verzameld, werd van fiets gewisseld om de wedstrijd te vervolgen met het looponderdeel om te finishen op het dorpsplein.

Zwaarste onderdeel 
Voor de meeste deelnemers was het lopen door de warme omstandigheden en de al geleverde inspanning het zwaarste onderdeel. Winnaar op de kwarttriatlon werd Jeroen Velders. Vorig jaar werd de 22-jarige inwoner van Tiel nog zesde.

Dit jaar legde hij het parcours af in 1 uur en 57 minuten en 54 seconden. Hiermee was hij ruim acht minuten sneller dan zijn tijd vorig jaar, wat tekenend is voor zijn ontwikkeling.

Titelverdediger Stefan van Thiel uit Zeeland werd tweede voor Martin van Heteren uit Kapel-Avezaath. Snelste deelnemer op de kwart triatlon heren in de leeftijdscategorie 40+ was John Noy, voor Jeroen Schenkel uit IJsslstein en Stefan Uebersezig uit Deil.

Knappe prestatie
Bij de heren in de leeftijdscategorie 50+ ging de winst naar Dirk Jan de Jong. Hiermee zette hij zijn reeks overwinningen in Beesd voort. Afgelopen drie jaar was de inwoner van Heukelum de sterkste in de leeftijdscategorie 40+.

Een knappe prestatie van de ervaren triatleet die in oktober voor de tweede maal meedeed aan de Iron Man op Hawaii, de zwaarste triatlon ter wereld.

Snelste
Na zijn eerdere overwinningen op de achtste triatlon in 2014 en 2015 en zijn tweede plaats vorig jaar was Johnny van Heel uit Rossum dit keer opnieuw de snelste. Ditmaal voor Melvin Keppel, geboren in Beesd en Wouter van Roosmalen uit Buurmalsen.

Snelste dame op de kwart triatlon was net als vorig jaar Andrea Jochems uit Amersfoort. Met een voorsprong van ruim 24 minuten versloeg ze Femke van de Water uit Beesd en Wietske Bogaerts. Winnares bij de dames in de leeftijdscatagorie 40+ werd Concetta Pichierri voor Ilse Kers-van Santen uit Beesd en Petra Alards.

Bij de dames 50+ op de kwart triatlon was Carin van den Bosch uit Geldermalsen de beste, voor de winnares van vorig jaar Tiny Holl uit Beesd. Mieke van de Poll uit Geldermalsen complementeerde het podium. Inge Heus uit Leiden werd winnares op de achtste triatlon bij de dames.

Knappe tijd
In een knappe tijd van 1:05:45 was ze slechts 14 seconden langzamer dan de winnaar van de heren op deze afstand. De tweede plaats was voor Marit van den Berg uit Culemborg, voor Janneke van Schijndel uit Buurmalsen. Team Ask4benefits Kijani team 1 won het teamonderdeel.

De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagde 33e Accon avm Triathlon. Veel dank gaat uit naar de inzet van de meer dan honderd vrijwilligers en de sponsoren. Voor alle uitslagen: www.triathlonbeesd.nl.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK