• De top drie met kampioen Kooyman in het midden.
• De top drie met kampioen Kooyman in het midden. Foto: Aangeleverd

Colin Kooyman Leerdams kampioen sportvissen

Sport 453 keer gelezen

LEERDAM • LHV De Snoek organiseerde vrijdagavond de jaarlijkse wedstrijd om het Leerdams kampioenschap sportvissen. Colin Kooyman legde beslag op de eerste plaats.

Strijdtoneel was de Linge aan de steile dijk tussen Oosterwijk en Kedichem. De Snoek organiseerde de wedstrijd voor alle inwoners van de gemeente Leerdam én alle leden van De Snoek.

Niet hoopvol
De vooruitzichten waren niet erg hoopvol. De brasem laat zich deze periode van het jaar moeilijk vangen. Kleine vis was daarom het motto. Wie het geluk had een bonusvis in de vorm van een brasem te vangen, maakte goede kans om hoog te eindigen.

Er stond een harde noordwesten wind. Dit deed veel deelnemers besluiten de feederhengel te pakken in plaats van de vaste stok.

Kopplek
Colin Kooyman had een kopplek geloot en wist dit voordeel waar te maken. Met 3.700 gram werd hij overtuigend Leerdams kampioen 2018. Naast kleine vis wist hij twee brasems te vangen die het verschil met de rest van het deelnemersveld maakte.

Hij ving ook de grootste vis, een brasem van 52 centimeter. Tweede werd Arie van den Oever met 2.900 gram, derde Bart Riezebos met 2.400 gram.

In totaal wisten de zestien deelnemers ruim 22 kilo te vangen. Voornamelijk kleine blieken, voorns, baarzen, grondels en een paar brasems.

Uitslag
De verdere uitslag: 4. Kees Kleijn en Willem Planken 2.000 gram, 6. Ton van Kooten 1.800 gram, 7. Kerst Sjouken 1.500 gram, 8. Kees Kool 1.300 gram, 9. René van der Linden 1.000 gram, 10. Ursus de Boer 950 gram, 11. Joop Woelke 850 gram, 12. Benny van Opijnen 800 gram, 13. Silvia van den Oever 550 gram, 14. Kees Sprado 500 gram, 15. Youri van Riet 130 gram en 16. Leon Keurntjes 100 gram.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 5 uur geleden
• Joke in de opslag van de Voedselbank Vianen.
Joke is hét gezicht van Voedselbank Vianen: 'Doe dit met zóveel liefde en plezier' Nieuws 8 uur geleden
• Het eiland.
Nieuwbouwplannen op het Eiland in Leerdam krijgen vorm: drie woontorens met 126 appartementen Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden