• René van der Linden haalde de meeste vis boven water.
• René van der Linden haalde de meeste vis boven water.

René van der Linden wint viswedstrijd Glasfabriek

Sport 359 keer gelezen

LEERDAM • Personeelsvereniging De Glasfabriek viste vorige week dinsdag de negende wedstrijd van haar viscompetitie. René van der Linden eindigde als eerste.

Er werd gevist in de Linge, vanuit bootjes, ter hoogte van de natuurtuin. De omstandigheden waren redelijk. Er stond een matige noordelijke wind, het was zwaar bewolkt en met ongeveer 15 graden was het aan de frisse kant. Zo nu en dan viel er een spatje regen. Er werd gevist van half zeven tot tien uur.

Er werd redelijk veel vis gevangen. Alle deelnemers wisten vis in het net te krijgen. De vangst bestond uit enkele brasems en verder kleine vissen, zoals voorns, blieken, baarzen, possen en grondels. Ook werd er een klein zeeltje van ongeveer 35 centimeter gevangen. In totaal bedroeg 'de buit' bijna 14 kilo.

Grootste vis
De grootste vis werd gevangen door René van der Linden, een brasem van 48 centimeter. Mede door deze vangst won Van der Linden de wedstrijd. In totaal ving René 2.400 gram. Tweede werd Kees Sprado met 2.250 gram, derde Peter v/d Oever met 2.200 gram.

De verdere uitslag: 4. Ton van Kooten met 1.950 gram, 5. Jasper de Kogel 1.700 gram, 6. Lambert Jansen 1.150 gram, 7. Rudi Kaldenberg 850 gram, 8. Joop Woelke 800 gram en 9. Kees Kool 450 gram.

Zaterdag 7 juli vist p.v. De Glasfabriek een koppelwedstrijd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden