Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Winnaar Verhagen (met rood shirt) op weg naar de overwinning in de editie van 2017.
• Winnaar Verhagen (met rood shirt) op weg naar de overwinning in de editie van 2017. (Foto: Kees Snepvangers)

Lingewaalloop luidt de zomer in

  •   151 keer gelezen   Sport

HERWIJNEN • De Lingewaalloop in Herwijnen is zaterdag 23 juni de laatste wedstrijd voor de zomervakantie in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit 2018.

Het fraaie parcours over de dijk langs de Waal leidt de lopers net als in vorige jaren naar de finishstraat aan de Vervoornlaan. De zeventiende editie van de Lingewaalloop is de zesde van negen lopen in het Grote Rivieren Loopcircuit.

Hoofdafstand
De hoofdafstand voor de wedstrijdlopers is de 10 kilometer. Deze begint op 23 juni om 13:00 uur. De prestatieloop over 5 kilometer gaat om 12:00 uur van start en vanaf 11:00 uur zijn er meerdere jeugdlopen.

Die jeugdlopen (1500 meter voor de geboortejaren 2005 en 2006, 1000 meter voor 2007 tot en met 2009 en 500 meter voor 2010 en later) worden gesponsord door Rabobank West-Betuwe. Dankzij deze steun hoeven kinderen en jongeren geen inschrijfgeld te betalen bij na-inschrijving.

Parcoursrecord
Wilfred Verhagen en Marjon de Kok kwamen vorig jaar als eerste over de meet in Herwijnen. Marjon de Kok is bij de dames ook houdster van het parcoursrecord (38,17). Lars Gerritsen is de snelste man ooit in deze wedstrijd met 32,34.

Er zijn belangrijke punten te verdienen voor het overall klassement van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit. Annemarie Kersbergen, winnares van drie van de eerste vijf lopen, heeft haar komst al aangekondigd.

Bij de mannen is het de vraag of Leendert van der Lugt kan inlopen op Cornelis Chatziioannou en of regiolopers als Henkjan den Braven en Arjan Kaashoek een gooi naar de zege kunnen doen.

Kantine
De kantine van Herovina aan de Zworrelstraat 75 is de plek waar lopers zich 23 juni kunnen inschrijven. Daar is ook kleed- en douchegelegenheid voor de lopers. Na afloop is er voor alle deelnemers een attentie.

Alle informatie is te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
reageer als eerste
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK