Afbeelding

Voetbalclinic Marlou Peeters bij vv Rhelico

Sport 257 keer gelezen

RUMPT • Op woensdag 23 mei verzorgt voormalig eredivisie voetballer Marlou Peeters een kosteloos toegankelijke voetbalclinic voor meiden tussen de 9 en 15 jaar bij regionale voetbalvereniging Rhelico in Rumpt.

De clinic vindt plaats tussen 18.30 en 20.00 uur op Park Boutenstein aan de provinciale weg en is geschikt zowel voor meiden die al voetballen als voor beginners. Marlou Peeters is jeugdtrainster bij Vitesse en hoofdtrainer van de vrouwenselectie bij Sporting '70. Voorheen speelde ze zelf bij Willem II en bij PSV en het Nederlands elftal, waarna ze KNVB coach voor de jonge meiden werd.

Meer meisjes
Rhelico wil met de clinic meer meisjes enthousiast maken voor voetbal. Rhelico heeft nu 2 meidenteams, en wil doorgroeien naar vier. Op de woensdagmiddag traint sinds april een groep enthousiaste jonge meiden onder 9, elke maandag- en woensdagavond trainen de teams onder 11 en onder 13.

Ambitie is om die beide teams uit te breiden, en ook om een team onder 15 te starten. Om die reden was er ook een drukbezochte open training voorafgaand aan het schoolvoetbal: 40 meiden gaven gehoor aan de oproep om eens te komen trainen en goed voorbereid het schoolvoetbaltoernooi in te gaan.

"Dat was een mooie sportieve avond, en ook zeker met potentiële talenten. Een aantal daarvan komen nu ook voetballen, maar er is zonder meer plek voor meer. We hopen dan ook dat alle meiden in de regio 23 mei meedoen", aldus voorzitter Merlijn Kurvers.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Joke in de opslag van de Voedselbank Vianen.
Joke is hét gezicht van Voedselbank Vianen: 'Doe dit met zóveel liefde en plezier' Nieuws 6 uur geleden
• Het eiland.
Nieuwbouwplannen op het Eiland in Leerdam krijgen vorm: drie woontorens met 126 appartementen Nieuws 17 uur geleden
• Het AWM-peloton slingert zich langs de Ammerse molens.
Column Arno Wallaard Memorial: polderkoers live (te) volgen Sport 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden