• HCL bleef door de winst aan de leiding.
• HCL bleef door de winst aan de leiding. Foto: Aangeleverd

HCL houdt koppositie vast door nipte winst

Sport 165 keer gelezen

SOEST • Door een benauwde 1-0 overwinning in de uitwedstrijd tegen Soest bleef de MB-1 van Hockeyclub Leerdam eerste op de ranglijst.

Zaterdag was het spannend voor de MB-1 van HC Leerdam: zouden zij de koppositie in hun poule kunnen vasthouden? De Leerdammers speelden laat in de middag uit tegen Soest.

De tegenstanders stonden onderaan in de poule, dus leek het een 'makkie' te worden. Het spel golfde heen en weer met kansen aan beide kanten.

Warmte
Gezien de warmte werden er vier perioden van 17,5 minuut gespeeld.

Hoewel het team van Soest fraaie combineerde, bood Leerdam goed tegenstand. De gasten speelden feller, wisten regelmatig de aanvallen van Soest te onderbreken en kwamen daardoor vaak op de helft van Soest.

Ondanks een aantal mooie Leerdamse aanvallen werd er lang niet gescoord. In de derde periode kwam Leerdam beter in haar spel, terwijl keepster Belle Lenselink - waar nodig - met een aantal knappe reddingen haar doel schoon hield.

Tegenactie
Annelies van Brakel was dichtbij een treffer, maar schoot net naast. Soest herstelde zich goed met een knappe tegenaanval die weer werd opgevangen door Leerdam.

Het leidde tot een fraaie tegenactie die resulteerde in de 0-1. Vanaf de zijlijn was moeilijk te zien wie het doelpunt maakte: was het Linde Telkamp of een ongelukkig eigen doelpunt van de Soestenaren? Na een spannende slotfase bleef het 0-1.

Spannend
Met die overwinning blijft HCL aan de leiding in hun poule, net voor Doorn. Met nog drie wedstrijden te gaan, belooft het slot van de competitie razend spannend te worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden