• De dames van WHV verloren de laatste wedstrijd van het seizoen.
• De dames van WHV verloren de laatste wedstrijd van het seizoen. Foto: Aangeleverd

Dames WHV sluiten af met verlies

Sport 361 keer gelezen

ASPEREN • Het eerste damesteam van volleybalvereniging WHV verloor vrijdagavond de laatste wedstrijd van het seizoen met 1-3.

Tegenstander was VCN uit Capelle a/d IJssel. Er stond voor beide ploegen weinig meer op het spel: WHV was veilig en VCN zou alleen via een klein wondertje nog kans maken op de promotie- en degradatiewedstrijden.

Ontspannen
WHV begon de wedstrijd in sporthal de Wiel ontspannen en gefocust. Dit resulteerde in een flinke voorsprong. De servicedruk van WHV zorgde ervoor dat VCN moeite had met de aanvalsopbouw. WHV werd niet onder druk gezet en kon zelf wel de aanval goed opbouwen.

De winst voor WHV kwam geen moment in gevaar, wel was er aan het einde van de set een duidelijke kentering zichtbaar. Bij VCN begon het beter te draaien en WHV kreeg het in de tweede set een stuk moeilijker.

Omgekeerd
De rollen leken omgekeerd, want de verdediging van WHV had moeite met de servicedruk van VCN en dit keer waren het de aanvallers van WHV die onvoldoende druk in hun spel legden. Langzaam maar zeker werd WHV minder gretig, nam de twijfel toe en slopen er slordigheidjes in het spel.

De tweede en derde set gingen overtuigend naar VCN.

Opleving
In de vierde en laatste set kende WHV nog een opleving. Na een achterstand van 17-22 kwamen de Asperense dames terug tot 22-22. Het publiek ging massaal achter de thuisclub staan en liet van zich horen.

Dit mocht niet baten, want VCN scoorde drie punten op rij. De ploeg uit Capelle won zodoende met 1-3.

WHV eindigde de competitie als achtste en komt ook komend seizoen uit in de promotieklasse.