• De meiden van HCL nemen de leiding.
• De meiden van HCL nemen de leiding. Foto: Aangeleverd

Hockeymeiden veroveren koppositie

Sport 199 keer gelezen

LEERDAM • De B1-meiden van HCL speelden zaterdag een belangrijke wedstrijd. Ze wonnen met 2-1 van Loenen en pakten zo de eerste plaats.

Beide teams stonden hoog op de ranglijst. Leerdam kon theoretisch de eerste plek overnemen. Hiervoor moesten ze zaterdag winnen; bovendien moest koploper Doorn punten laten liggen.

Op jacht
De meiden gingen direct op jacht naar de overwinning. Dat gold ook voor de Loenense dames, die niet van plan waren om zonder punten naar huis te gaan. Er werden pittige duels uitgevochten op de Sportpunt.

Gelukkig was de arbitrage in goede handen bij Toosje en Thierry, twee ervaren club-iconen, waardoor speelsters en coaches zich op de wedstrijd konden concentreren.

Verdediging op orde
Leerdam had als voordeel dat de verdediging op orde was met Jara Coenen in het centrum en keepster Bodine Price die haar rol als laatste redmiddel perfect vervulde.

Een mooi opgebouwde aanval leidde tot een fraai schot van Annelies van Brakel op de paal, een signaal dat er een goal aan zat te komen.

Het thuispubliek, aangevuld met enthousiaste speelsters van de E2, genoot van de wedstrijd.

Doelpunt
Ver in de tweede helft viel eindelijk de goal: een goed opgezette aanval, afgemaakt door Anouk van Mourik. De euforie sloeg om in onrust, want Loenen drong steeds meer aan. De gasten scoorden pal voor tijd de fraaie gelijkmaker.

HCL liet zich niet kennen en zette alles op alles. Het was de koelbloedige Anouk die in de allerlaatste seconden raak schoot. Het gejuich van het thuispubliek was tot ver buiten de Sportpunt te horen: eindstand 2-1 voor de thuisploeg.

Later op de dag speelde Doorn gelijk, waardoor HC Leerdam de koppositie van hen overnam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden