• Jurgen de Ridder was uitstekend op dreef.
• Jurgen de Ridder was uitstekend op dreef. Foto: Peter Verbeek

Steinhoff Constructions haalt uit

Sport 245 keer gelezen

RUMPT • In de 1e divisie van de topteamcompetitie biljarten behaalde Steinhoff Constructions twee zeges. Thuis werd het 6-0 en 4-2 tegen Topteam Goirle/Metselbedrijf Stoop.

Door deze zege klom het team uit Rumpt opnieuw een plek op de ranglijst en staat nu derde. Doordat nummer twee Horna twee keer verloor, is er nog een kans om op de laatste speelronde op 14 april uit tegen Buitelaar/Maasdam Witgoed de tweede plaats te veroveren.

Libre
In het libre (250) startte Jurgen de Ridder tegen Wilbert van Dijke. In de tweede beurt kreeg De Ridder een serie van 176 tegen, maar hij antwoorde direct en maakte zeer sterk in diezelfde tweede beurt de partij uit met een serie van 231.

Op de andere tafel speelde Frank Vermeulen in het kader 47/2 (175) tegen Hans Snellen jr. Vermeulen had een gemakkelijke wedstrijd, maar het duurde toch nog tot de veertiende beurt voor hij de winst naar zich toe trok.

In het bandstoten (75) speelde Marco Kivits tegen Adrie Pols een zeer sterke partij. Met een serie van 22 wist Kivits in de twaalfde beurt de 75 caramboles te maken.

Tweede duel

In de tweede ontmoeting gaf de librepartij hetzelfde beeld te zien. Wederom keek De Ridder tegen een achterstand aan van 140 caramboles en opnieuw speelde hij de partij uit, nu met een serie van 193.

Vermeulen was in het tweede duel beter op dreef, startte met een serie van 76 en maakte in de negende beurt de partij uit.

Marco Kivits hoefde niet meer tot het uiterste te gaan en dat was te zien aan zijn spel. Hij verloor de bandstootpartij, maar dit had geen gevolgen voor de maximale winstpunten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen.
100 kinderen genieten van Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen fotoserie 10 uur geleden
Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 13 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden