• Patrick Niessen was zaterdag goed op dreef.
• Patrick Niessen was zaterdag goed op dreef. Foto: Peter Verbeek

Wennekes.nl veilig in eredivisie

Sport 554 keer gelezen

RUMPT • In de topteamcompetitie biljarten speelde Wennekes.nl zich afgelopen weekend definitief veilig in de eredivisie.

In Alkmaar werd er tweemaal gewonnen van De Viaanse Molen. Met 2-4 en 0-6 namen de Rumptenaren afstand van de degradatieplek. Op 14 april volgt de laatste speelronde, thuis tegen Egersbeek.nl.

Patrick Niessen
De grote man in vorm was deze middag Patrick Niessen. In het kader 47/2 won hij tweemaal, in respectievelijk drie en vier beurten van André Peereboom. In de tweede partij produceerde Niessen zelfs een serie van 196.

Ook het kader 71/2 kwam op conto van Wennekes.nl. Ian van Krieken won tweemaal van Vincent Veld in vijf en negen beurten. Alleen in het bandstoten werd een partij verloren. Marek Faus verloor de eerste partij van George Kenter, maar herpakte zich in de tweede partij en zegevierde in zestien beurten.

Eerste divisie 
In de eerste divisie stond de topper tegen Horna (nummer twee op de ranglijst) op het programma. In Hoorn werd er eenmaal verloren met 5-1 en eenmaal gewonnen met 2-4.

Met nog twee speelronden te gaan, is de derde plaats het maximaal haalbare voor Steinhoff Constructions. Zaterdag 24 maart volgt de volgende speelronde in Rumpt tegen TT Goirle.

Libre
In het libre kreeg Jurgen de Ridder deze middag geen vat op Pieter van der Geest. Hij kreeg tweemaal klop in slechts twee en drie beurten.

In het kader 47/2 begon Frank Vermeulen erg sterk tegen Jordy Jong, maar trok toch aan het kortste eind in de eerste partij. Hij herstelde zich goed in de tweede partij en zegevierde in zeven beurten.

Marko Kivits behaalde een gelijkspel en een winst in het bandstoten tegen Leo Koomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden