• HCL ging onderuit tegen Doorn.
• HCL ging onderuit tegen Doorn. Foto: Aangeleverd

Hockeyers verliezen, maar blijven koploper

Sport 333 keer gelezen

LEERDAM • Voor de MB1 van Hockeyclub Leerdam stond zaterdag de topper tegen Doorn op het programma. Doorn stond tweede en was duidelijk naar Leerdam gekomen om de koppositie over te nemen. De gasten wonnen overtuigend met 1-4.

Er werd op een laat tijdstip gespeeld, omdat een aantal speelsters pas die ochtend terug was gekomen van een reis naar Valencia met school. Beide teams waren vooraf gebrand op de overwinning.

Gevaarlijke uitbraken
De thuisclub kreeg in de eerste minuut direct al een strafcorner, maar het schot trof geen doel. De wedstrijd ging daarna redelijk gelijk op, waarbij ook Doorn een aantal gevaarlijke uitbraken had. Ook HCL kreeg een paar kansjes, maar er werd niet gescoord.

Het spel was rommelig en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. In de allerlaatste seconde van de eerste helft scoorde Doorn de 0-1, zodat HC Leerdam ging rusten met een achterstand.

Oppeppen
De coaches probeerden de meiden op te peppen voor de tweede helft. Dat werkte maar even, want direct na rust scoorde Doorn de 0-2 door verwarring in de verdediging van HCL. Dankzij goed keeperswerk en de paal werd de achterstand niet groter.

De thuisclub kreeg uit strafcorners wel wat kansjes, maar via een uitbraak scoorde Doorn 0-3 en was het geloof weg bij de Leerdammers. Uit een strafcorner scoorde Doorn ook nog de 0-4. HCL bleef het proberen, maar de meiden speelden niet hun beste wedstrijd van het seizoen.

In de slotfase wist de thuisclub toch nog de eer te redden door een doelpunt van Yara. Meer zat er niet in en Doorn ging met de punten naar huis.

Koppositie
Zondag moest Doorn een wedstrijd inhalen. Als ze die wonnen, zouden ze de koppositie van HCL overnemen. Deze wedstrijd eindigde echter in een gelijkspel, waardoor de Leerdammers nog steeds de ranglijst aanvoeren.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen IJsseloever op het programma.